![]() |
|
Wszystko dla Afrykańczyka Ciuchy, buty, kaski, gogle, rękawiczki, kondomy, pokrowce, ochraniacze, zbroje i inne gadżety które chcesz opisać lub polecić |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 3 godz 11 min 18 s
|
![]()
czesc
szukam pierwszego stroju na motocykl i troche trudno mi sie polapac w artykulach roznych producentow rozsianych po licznych sklepach. ktory z internetowych sklepow posiada najszerszy asortyment? gdzie warto zajzec, gdzie warto kupic? najpierw chcialbym znalezc produkty o najlepszym stosunku jakosci do ceny, przymierzaniem zajme sie pozniej. jakie elementy stroju wedlug was to absolutny obowiazek? nie posiadam prawa jazdy ani motocykla, czy zakup kasku kurtki i rekawiczek na sam poczatek to dobry wybor? moze polecilibyscie mi producentow, najlepiej rodzimych, ktorych produkty sa godne uwagi? jezeli chodzi o charakterystyke jazdy bedzie to szosowa turystyka .budzet jest elastyczny ale nie szukam high-endu. przyzwoity low-end mi z pewnoscia wystarczy. dzieki za opinie i doswiadczenia jakub Ostatnio edytowane przez ambiwalencja : 13.02.2015 o 22:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Miasto: Kurowice
Motocykl: Transalp 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 5 godz 58 min 0
|
![]()
Jesli nawet nie masz motocykla tzn. sam jeszcze nie wiesz czym i jak bedziesz jezdzil...
Kup kask, kortke i rekawice z najnizszej polki (ls2, metro, probiker itp) a z czasem kiedy sprecyzuja Ci sie wymagania i stwierdzisz ze motocykl to jest to bedziesz zmienial na lepsze pod konkretne wymagania. Sklep musisz znalezc realny a nie wirtualny bo musisz to isc i przymierzyc. Pozniej ewentualnie znajac rozmiar szukasz okazji w necie jesli chcesz utwac pare zlotowek.
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Motocykl: Trampek XL600V
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 13 godz 38 min 20 s
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
![]() |
![]()
To może najpierw od tego zacznij a zanim to osiągniesz czytając właściwe tematy z pewnością dowiesz się wszystkiego.
Twoje pytania są z cyklu : w co mam się ubrać 5.04.2016 roku ?
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Zajrzyj tutaj :http://www.moto-feliks.pl/
Mam ich ciuchy, również wielu moich znajomych ich używa. Nie słyszałem złych opinii.Przejeździłem 4 sezony w sumie ok. 70tys. km i są OK. Można ich spotkać ma Motobazarach .Jest to polski producent szyjący w Polsce. Polecam bo relacja ceny do jakości jest bardzo dobra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
![]()
Największy sklep to ebay.de, markowe używki za grosze można tam kupić. Bratanek ostatnio wyrwał kurtkę HG+spodnie Polo+rękawice za 40 jurków. Jedyne co musisz zrobić to zorientować się jaki jest twój rozmiar u różnych producentów. Chyba, że masz kasę na nowe, ale dla mnie bez sensu kupować nowe badziewie jak można mało używane markowe ciuchy kupić.
![]() |
#7 |
|
![]()
jezeli chodzi o system wyboru to wole wiedziec jakie produkty warto kupic a dopiero potem moge je sobie gdzies przymierzyc lub nawet zamowic przymierzyc i zwrocic :>. nie widze sensu odwiedzania sklepu w ktorym jest 5% dostepnego w Polsce asortymentu, 6 kurtek na krzyz, w nieatrakcyjnych cenach i na sile cos z tego wybierac.
znajac opinie o produktach konkretnych producentow mozna mniej wiecej zalozyc czy robia dobre towary czy raczej niezbyt. nie bede tego tlumaczyl ale dzisiaj handel w internecia umozliwia bezproblemowe zamawianie produktow i ich zwrot w razie niezadowolenia a opinie uzytkownikow sa nieraz wiecej warte niz spostrzezenia kogos bez doswiadczenia na zywo. jezeli chodzi o kolejnosc podejmowania dzialan to najprawdopodobniej najpierw kupie sobie kask, kurtke i rekawiczki a dopiero pozniej udam sie na kurs, tymbardziej na ogledziny motocykli. styl jazdy przynajmniej na poczatku uniwersalny. czyli turystyka ![]() co do ebaya to napewno swietny pomysl ale trzeba wiedziec co oplaca sie kupic i za ile. dlatego ponowie pytanie o polskich dystrybutorow z najwiekszym asortymentem? czy kaski ls2 maja jakas alternatywe w cenie do ~450 pln? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Miasto: Kurowice
Motocykl: Transalp 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 5 godz 58 min 0
|
![]()
Wiec sobie zamawiaj i odsylaj skoro taki nowoczesny jestes i uwazasz ze przymierzanie w sklepie jest bez sensu
![]() Do 450 masz mase podstawowych kaskow integralnych... Ls2, agv, pewnie i z nolana jakies proste modele,
![]() |
#9 |
|
![]()
po co te nerwy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 2 tygodni 6 dni 6 godz 48 min 18 s
|
![]()
Kolezanko Ambiwalencjo, przyjedz do berlina, tu jest megastor louisa i polo u mnie za plotem, hein gericke troche mniejszy. Glowa Cie rozboli od tego wyboru ze nie bedziesz miala co wybrac
![]() ps. tera widze zes sie chlopie damski nick wybral, to znak ze z ubraniami bedzie ciezko ![]()
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Ostatnio edytowane przez fassi : 08.02.2015 o 13:33 |
![]() |
![]() |