|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
25.06.2013, 22:00 | #1 |
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 13 godz 54 min 39 s
|
Krystyna moja się domaga bycia (na)FAT
Witajcie,
jako iż głównie na FTA się "udzielam", bo jeszcze do zeszłego roku Trampka miałem - tutaj jestem "nowy" dwulatek...ale jako iż to królestwo Królowej to Krystyna chciała i TU być Poniżej ją przedstawiam, wraz z modyfikacjami, które poczyniłem od zeszłego roku. Od razu zastrzegam sobie miano "rzeźbiarza" bo wszystko robiłem sam a większość pierwszy raz w praktyce Mój motocykl Africa Twin RD07 (94'), kolor (kupiłem czarny ze zlotymi naklejkami i zmienionym bakiem) - więc plastiki były po malowaniu. Wyposażenie z jakim kupiłem: - centralna stopka - przewody w oplocie - kratka na reflektor - przerobiona kanapa - licznik motogodzin + dodatkowy, elektroniczny obrotomierz - gmole GIVI - stelaże i kufry boczne alu Merta System - pojedyncze gniazdo zapalniczki - akcesoryjna kierownica Renthal Dołożyłem: - jest olejarka Scottoiler - podwójne gniazdo zapalniczki - halogeny - hanbary Polisport + alu rdzeń wlasnej konstrukcji i produkcji - woltomierz elektroniczny w opakowaniu własnej konstrukcji i produkcji - "puszka na mleko z rur kanalizacyjnych" pod lewy stelaż (własna produkcja) - podwyższenie kierownicy 35mm - mocowanie na picie na gmolu Została poprawiona cała elektryka, wymieniony obrotomierz na nowy (orginalny Honda), wymienione zaworki iglicowe, pełna regulacja i synchro gaźników, zawory sprawdzone, wymienione świece na DENSO, wymieniony aku na JT, olej wymieniony na syntetyczny Liquy Moly + filtr, filtr powietrza nowy. Zakupiłem też prawy boczek bo stary był klejony mocno i poszarpany generalnie Tak wyglądała na dzień 30.01.2013 Przez zimę zrobiłem: 1)Tylny amor od KTM LC4 2005 rok ze sprężyną Wilbersa 88 N/mm. 2) Podniesiony błotnik od KTM + skarpety zamiast gum 3) malowanie nowe (sam robiłem pierwszy raz w praktyce i z daleka wygląda (ła) b.dobrze 4) osłona na ramę z przodu aby kamienie nie raniły Krystyny (made in mirkoslawski) 5) adapter pompy hamulca tył (wymuszony przez amorek) 6) osłony chłodnic wody od Hiszpana 7) przedłużona i poszerzona kosa (moto poszło 4 cm do góry) A tak wyglądała w kwietniu: A jako iż mi się jeszcze chciało dłubania, Kryśka na lato dostała: 1) nowy przód z pełną regulacją, lagi od Husqvarny 610 TE (średnica 45 mm), tarcza 320 mm (hamuje jak zły ), zacisk Brembo, deflektor, licznik elektroniczny z bajerami (SIGMA), nowy płyn hamulcowy na dzisiaj wygląda tak: Wersja grzeczna: wersja "natural bjuti" Wstawiam powyższe bo Kryśka kazała a i może kogoś zainspiruje, że "można" Podsumowanie: Czas pracy (mojej): 1) w garażogodzinach: jakieś 50h 2) w piwach - jakieś 3 kg aluminium 3) w kasie: nie powiem ale Kryśka ma dożywocie u mnie Jak się jeździ: się a nie jeździ |
25.06.2013, 23:28 | #2 |
Miasto: Frankfurt/M
Motocykl: Elefant 944ie
Przebieg: 54420
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 min 21 s
|
Tutaj chyba nie trzeba inspirować ludzi do takich czynów To zdjęcie ostatnie wiadomo najpiękniejsze.
25.06.2013, 23:31 | #3 |
22.10.2006, DTN :)
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
fajny motór, szyba nie przeszkadza?
25.06.2013, 23:46 | #4 |
za niedługo pozbędzie się jej samoczynnie
Piękna afra, jak się przedni zawias spisuje nie za miętki?
26.06.2013, 08:22 | #5 |
|
Szyba...już druga z deflektorem latam tylko po czarnym ale jakoś się powstrzymać czasem nie mogę i ląduję poza asfaltem...generalnie z deflektorem i tak długą szybą poza asfaltem jest porażka.
Zawias - sprężyny wstawione są twardsze niż oryginały Husqi więc jest naprawdę fajnie, ładnie wybiera i nie nurkuje tak jak seria nawet przy awaryjnym hamowaniu. Na razie na nowym zawieszeniu zrobiłem jakieś 3k km więc dopiero się uczę regulacji |
26.06.2013, 09:28 | #7 |
|
|
26.06.2013, 17:28 | #8 |
Autobanned.
|
ta tarcza to z ABSem chyba
Ładna rzeźba - a malowanie to podyktowane jakąś wizją ?
26.06.2013, 19:26 | #9 | |
|
Cytat:
A malowanie rzeczywiście zaczerpnięte z tej stronki: http://stormforce8.smugmug.com/Motor...524011&k=7C4Qg - jest tam sporo ciekawych zmot i malowań |
|
27.06.2013, 00:20 | #10 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM990Adv+DR650RE+FLHTCI Electra Glide ULTRA
Przebieg: <50km
Online: 2 miesiące 4 dni 9 godz 42 min 2 s
|
Po kanapie poznaje ze to moja byla afra, pózniej w posiadaniu Tupka.
|