![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
majsterkowicz amator
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: Galway/Wyrzysk
Motocykl: XR650r & XRV750
Przebieg: ~50kkm+
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 21 godz 6 min 18 s
|
![]()
Kopia tego - co napisałem w "Wyspiarzach": Link
Jak w temacie... Wczoraj siedząc w pracy doszedłem do wniosku, że nigdzie dalej w tym roku nie dam rady wyjechać... - niestety - była zajawka co do Rumunii - ale jednak nie w tym roku - jeśli będę musiał dalej na uczelni nie wyrobie... :/ Więc wymyślilem wypad do Szkocji... Kiedy ![]() Jak będę miał koniec na uczelni - prawdopodobnie koniec maja... Wyjazd na tydzień - taki jest plan - starczy aby zobaczyć ![]() Na razie planu brak... Spanie pod własnym dachem - namiot, kuchenka i takie klimaty - bardziej szwędaczka niż planowane przejazdy z "A do B"... Oczywićsie jakiś zarys tego co zobaczyć będzie - ale nie będzie to wyznacznikiem wyjazdu... Właśnie patrzyłem na ceny promów z Belfastu (ok. 90ero). Zbieram pomysły co zobaczyć. Jak znacie Szkocje - dajcie tu cynk... Jak jesteście chętni na ten wypad - w całości, części też dajcie znać. Do niczego to nie zobowiązuje - preferuje wyjazdy "na luzie" - każdy robi co chce - można się rozłączać - można jechać gdzie się chce... Każdy ma inne preferencje do wypadów - każdy na co innego zwraca uwagę - niektórzy lubią muzea - inni szędaczke po bezdrożach... Jedziemy razem, jak ktoś chce zobaczyć coś innego - jedzie to zobaczyć - a potem spotykamy się na noclegu, bądź też na jakiejś wspólnej lokacji... Dam cynk "sooner or later" co do daty... - musze się dokładnie dowiedzieć co i jak na uczelnii... Peace...
![]() -=TyMoN=- _______________________________________ Moje spalanie: ![]() Mój kanał YouTube Moja "TwarzoKsiążka" Ostatnio edytowane przez Tymon : 04.12.2011 o 21:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
majsterkowicz amator
|
![]()
Kopia z Wyspiarzy:
(...)Tydzien wystarczy aby zobaczyc Szkocje ![]() Północ napewno będę chciał zaliczyć - do tego Edinburgh. Myśle aby z promu przejechać na zachód Szkocji a potem kierować sie na północ. (...) EDIT: Taki zarys trasy do zrobienia - łącznie wykazuje, ok. 2100 km - na 7dni to 300km dzienie - dużo? mało? [MAP]http://maps.google.ie/maps?saddr=A77&daddr=Edinburgh,+United+Kingdom+to:57.52838,-1.82594+to:Inverness+to:John+O'Groats+to:58.54982,-4.43422+to ![]() EDIT: Ech te mapy nie działają - Link do mapy Macie jakieś ciekawe miejscówki - które omija mój zaryz trasy ![]()
![]() -=TyMoN=- _______________________________________ Moje spalanie: ![]() Mój kanał YouTube Moja "TwarzoKsiążka" Ostatnio edytowane przez Tymon : 04.01.2012 o 17:41 Powód: link |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: wilidż Opole
Motocykl: CRF 1100
Przebieg: 0 kkm
![]() Online: 2 miesiące 2 dni 6 godz 21 min 25 s
|
![]()
Propoponowałbym z C do D jechać wybrzeżem. W sumie rewelacji nie ma, ale nie robisz tą samą trasę dwa razy.
Obowiązkowo skocz na Hybrydy. Prom po 25 funciaków. W dwa dni zjedziesz Harissa i Luisa (chyba tak się pisze). Na Harrisie jest fajny kamping. Moja trasa była robiona wg bestbikingroads.com i traski pierwyj sort. Niżej masz mniej więcej to co zrobiłem z małymi modyfikacjiami 0 dzień: Zwiedzanie Edinburgha I dzień : Edinburgh - Perth – Blairgowrie – Ballater - Grantown on Spy - Keith – Forres – Inverness – Fort Augustus - 430 km Opcja II - I dzień : Edinburgh - Perth – Blairgowrie – Ballater - Grantown on Spy - Newtonmore – Spean Bridge (Ex) – Fort Augustus - 371 km II dzień: A9 / A99 : Inverness - John o'Groats - Gils - Orkneys- 252 km III dzień: Orkneys – Gils IV dzień: A836 : Gils - Lairg – Melvich – 101 km + A838 : Collaboll – Laxford Bridge – 100 km V dzień: Laxford Bridge – Scourie – Inchnadamph – 37 km – Baddidarach- Ullapool – Garbat – Kinlochewe – 200 km VI dzień: Kinlochewe - Auchtertyre ( Loch Alsh ) - Achnasheen ( Loch Gowan ) – 70 km - A87 : Kyleakin - Totscore (Isle of Skye) - Uig – 70 km - Hybrydy VII dzień: Hybrydy 250 km VIII dzień: Hybrydy - A87 : Invergarry - Kyle of Lochalsh – 120 km – Fort William (jest niedaleko fajna trasa Spean Bridge do Newtonmore - Exeptional) - A889 / A86 : B863 : North Ballachulish – Kinlochleven – North Ballachulish – Glencoe – Achallader – Crianlarich – razem od promu 280 km Opcja II Portree – Oban 230 km – Clifton Tyndrum – Alexandria (blisko Glasgow) – 150 km – Razem 380 km |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
leżę.
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Mieszkam w Szkocji
Motocykl: XL 600 V by Hans
Przebieg: 73k
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 10 godz 33 min 39 s
|
![]()
Witam.
Ze Stranraer jedź A75 na południe. Nie pchaj sie w kierunku na Glasagow, bo pojedziesz szybko, a flaki z olejem! Jak jedziesz odpoczywać jadąc to jedź na Dumfries, stamtąd na Carlisle (granica z Angolandem w okol Gretna) - tam się złap A7 na Hawick, stamtąd na Selkirk i dalej Galashiels i dalej A7 do Dalkeith. Tym sposobem oglądając widoczki i docierasz pod Edynburg. Tu przystanek Zenon, jedziesz bez klamotów obejrzeć miasto, wieczorem wódeczka, następnego dnia rano jedziesz na pól dnia do North Berwick, bo to ładne portowe miasteczko, a i po drodze widoczki - jazda - hm... średnio. Jak nie masz pół dnia to kierujesz się na Stirling, ale odbijasz na A977 Kinross, zeby w Muckhart odbic na drugiej klasy A823 w kierunki na Crieff przez Gleneagles, skąd przez Killin nad Loch Tay, z Tamtąd na A82 do Fort William. To pozwoli Ci ocenić, czy kierujesz się na zachodnie wyspy, gdzie musisz mieć pogodę (!!!) a po drodze do Fort William jest ciekawie... W okolicy Fort William mam jazdy na jeden dzień i myśle, że warto go poświecić ![]() Tu mapa odcinka: http://g.co/maps/4aggk Pozdrawiam Zenon. Ostatnio edytowane przez Zenon : 21.12.2011 o 11:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Miasto: Tomaszów Maz.
Motocykl: RD04
![]() Online: 20 min 36 s
|
![]()
Jak tam koszty wyjazdu - skalkulowane coś?
![]() |
#6 |
majsterkowicz amator
|
![]()
Jako, że ja w Irlandii to koszt promu do Szkocji wynosi coś koło 100 euro - na miejscu jak najtaniej - spanie w namiotach itp
![]() na wache wyjdzie jakieś 200 euro (około 2100km do zrobienia - przy spalaniu 6l/100km)
![]() |
#7 |
....OLEJ....
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Pniewy-Londyn
Motocykl: RD07a
Przebieg: 6006 km
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 17 godz 45 min 3 s
|
![]()
To ja jeszcze dodam ze od 26.05 do 08.06 odbywa sie slynny wyscig na wyspie Man.
Mozna w drodze powrotnej wleciec na tor obladowana kuframi Afryka. Pierdalnac najszybsze okrazenie. Zgarnac podium, puchar, kissa od panienek i dzida do chawiry ![]() Ps. 2, 4 i chyba 6 mozna wystartowac w wyscigu za £99 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Bieszczad PL, co. meath IRL.
Motocykl: nie ma!!!!!!!
Przebieg: +-50k
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 6 godz 7 min 47 s
|
![]()
i zlamac sobie kark.... to chyba jeden z najniebezpiecznijeszych wyscigow moto?
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2010
Miasto: Inowrocław
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 2 godz 5 min 52 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
....OLEJ....
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Pniewy-Londyn
Przebieg: 6006 km
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 17 godz 45 min 3 s
|
![]()
Nie w kazdy zakret da sie wejsc 250km/h, zreszta Afri i tak nie dobije do niej.
Ale trzeba przyznac ze srednia w tym roku wyszla ponad 200mil/h. Trzeba niezle zapierdalac i miec jaja jak kokosy zeby tam wystartowac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szkocja 2012 - tam podobno pada deszcz... - relacja | Tymon | Trochę dalej | 132 | 11.04.2014 13:20 |
Szkocja 2011 | tomekc | Trochę dalej | 5 | 03.06.2011 20:58 |
Polska: Koniec kwietnia/początek maja 2010 "Północ-Południe" | oko | Umawianie i propozycje wyjazdów | 1 | 01.02.2010 23:02 |