|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
08.05.2012, 15:23 | #1 |
Unus pro omnibus, et omnes pro uno.
Miasto: Tychy
Motocykl: 990 R, 520 EXC
Przebieg: w km ;)
Online: 1 miesiąc 21 godz 10 min 39 s
|
Dźwignia ssania sama się cofa RD07
Witam. Tak jak w temacie.
Może ktoś już przerabiał coś takiego. Przekręcam stacyjkę, załączam ssanie, odpalam i dźwignia ssania sama się zwalnia. Moto pali. Wcześniej trzeba było zwolnić ją ręcznie. Czy tak ma być ? Pomoże ktoś, bo nie chce mi się rozbierać i grzebać w motongu. Pozdrawiam. Grucha |
08.05.2012, 15:40 | #2 |
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
Online: 4 miesiące 1 dzień 20 godz 34 min 58 s
|
Nie powinna się cofać samoistnie.
Ssanie wyłącza kierownik, a nie samo z siebie Ale może niech wypowiedzą się stare wygi |
08.05.2012, 16:04 | #3 |
Może wystarczy dokręcić śrubkę mocującą dźwignie ssania. Jest tam taki mały śrut który ma zaskoczyć do małego dołka w mocowaniu klamki.
08.05.2012, 16:53 | #4 |
Centralny Jarek
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: RD07, RD07a, RD07a, LC8, LC4, DRZ, K100, XL600LM
Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 19 godz 4 min 11 s
|
Tak trochę się z butami wepchnę bo mam taki sam problem, mianowicie cofa mi się dźwigienka ssania.
U mnie przyczyną jest właśnie ukręcona śrubka która przechodzi przez ową dźwigienkę i przechodzi na wylot, od dołu powinna być nakrętka, a od góry powinno się wkręcić mniejszą śrubeczkę trzymającą handbara. I tu apel Jeśli ktoś by miał taką kompletną śrubę z nakrętką(nie konieczne coś dopasuje) i z małą śrubeczką do handbara to był bym bardzo wdzięczny. Jeśli ktoś ma to proszę o odzew. |
09.05.2012, 09:48 | #5 |
Miasto: Krk-NH
Motocykl: XT 600E stage 2
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 32 min 11 s
|
Wiec problem ten byl dotknał i mnie swego czasu.
Rzecz w tym ze ssanie utrzymuje w polozeniu "ssania" takia kuleczka blokujaca sie w doleczku. Rzecz w tym ze czasami, z biegiem lat , wyruchania krawedzi doleczka oraz z powodów nieznanych blizej, czasami przestaje sie blokowac i ssanie sie cofa samoistnie. Problem da sie rozwiazac przez usuniecie takiej cieniutkiej podkladeczki miedzy dzwigienka ssania, a mocowaniem mechanizmu ssania na kierownicy, czyli nalezy: - odkrecic srubke mocujaca ssanie - odnalesc i usunac podkladeczke - co bardziej pedantyczni moga calosc wyczyscic z zauwazonego syfu - calosc dobrze skrecic - cieszyc sie nie cofajacym ssaniem w razie gdyby powyzszy opis byl niejasny, postaram sie doprecyzowac. ps. (zeby byla jasnosc - sam na to nie wpadlem a zaprzyjazniony mechanik...)
Każdy dobry uczynek zostanie ukarany. z wrogami poradzę sobie sam...Przykładnie. ------------------------------------------------------------------ chroń mnie Boże przed przyjaciółmi, ------------------------------------------------------ Mój ból głowy, moja skrucha,
Moje kiszki, moja franca, Moja wreszcie groza ducha, Gdy Kostucha rwie do tańca! |
09.05.2012, 10:21 | #6 |
Unus pro omnibus, et omnes pro uno.
Miasto: Tychy
Motocykl: 990 R, 520 EXC
Przebieg: w km ;)
Online: 1 miesiąc 21 godz 10 min 39 s
|
Tak myślałem, bom mechanik, ale jak to bywa w życiu sobie nigdy nie ma czasu zrobić.
Lepiej polatać a patyczkiem lub kamieniem ssanie zablokować dzięki |
|
|