|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
02.04.2013, 19:59 | #1 |
Miasto: Białystok
Motocykl: Yamaha XT 660R ; Honda RD07a, KTM 990 ADVENTURE
Online: 4 dni 22 godz 38 min 58 s
|
Kranik z kontrolką rezerwy RD07A od AQ - HELP :)
Panowie czy ktoś montował kranik z kontrolką rezerwy do RD07A od African Queens ?
Denerwuje mnie brak kontrolki rezerwy w RD07A, tak więc wziąłem sprawy w swoje ręce i zakupiłem kurde chata " oryginał " od AQ. z racji tego że kosztuje to parę ojro gdzie notabene koszt transportu łoży wszystko kupiłem wersje ubogą - bez flanszy pasującej do zbiornika. z drugiej strony jak można sprzedawać część dedykowaną do AT RD07A która w ogóle nie pasuje - porażka. Dokładnie mówiąc inne mocowanie oraz inna średnica przewodu. Wiem, że tu chodzi o to aby samemu zrobić resztę ale ... . OK. Mam pytanie do osób które w mniejszy bądź większy sposób miały do czynienia z tym czymś. Wszystko dorobiłem jak należy i pojawił się problem: przed zamontowaniem wszystkiego na stałe chciałem się pocieszyć widokiem świecacej kontrolki i kurna zonk ! nie pali się. Po główkowaniu i sprawdzaniu miernikiem na zwarcie kranik nie zamyka obwodu - czy tak być powinno ? Czy istnieją jakieś czary a może ktoś napisze jak podłączył kabelki od kontrolki ? Piszcie https://ssl.kundenserver.de/s7427041...3D28BH011%3D29 |
02.04.2013, 21:08 | #2 |
Miasto: Mińsk Mazowiecki
Motocykl: KTM 1190 adv
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 11 godz 3 min 0
|
Poczytaj:
http://africatwin.com.pl/showthread....hlight=rezerwa http://africatwin.com.pl/showthread....ghlight=kranik
03.04.2013, 07:05 | #3 |
Miasto: Białystok
Motocykl: Yamaha XT 660R ; Honda RD07a, KTM 990 ADVENTURE
Online: 4 dni 22 godz 38 min 58 s
|
No właśnie o to chodzi , że nie pali się na sucho. Pisałem już kilka razy do AQ ale.... zero odpowiedzi (tylko potwierdzenia o odebranych e-mailach ). Jak kupowałem to profeska szybko i sprawnie.... a jaki kontakt a teraz studnia bez echa . Moje pytanie brzmi : czy ktoś sprawdzał taki kranik na sucho na mierniku ( na zwarcie ) może inna zasada działania niż zwora magnetyczna ?
Co do innych tekstów na Forum dotyczących kranika czytałem a z MOTOMYSZĄ jestem w kontakcie meilowym i tez nie wie dlaczego to nie działa. W Niemczech chyba obowiązuje takie samo prawo jak u nas 2 lata gwarancji , tylko transport 20 ojro wali cały sens bo muszę pewnie do nich dostarczyć na swój koszt . Prawdopodobnie się nie dowiemy bo milczą . |
03.04.2013, 09:08 | #4 |
Miasto: Katowice
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 39 min 57 s
|
Dostaniesz odpowiedź, że to pierwszy taki przypadek i najprawdopodobniej masz zepsuta instalacje albo coś źle podlaczyles. Niestety.
|
03.04.2013, 09:42 | #5 |
no to wygląda na to, że masz ładny gadżet do kapliczki Matki Boskiej Garażowej.
Kiedyś jak jeszcze miałem swoją XL600LM za namową Pastora popełniłem prosty i bardzo skuteczny paliwowskaz działający na zasadzie wasserwagi /poszukaj na forum 'wasserwaga wachowskazem/ - zresztą... http://africatwin.com.pl/showthread....ght=wasserwaga nic się nie zawiesza, nie koliduje z instalacją a na AQ mam wy.... ekhm.... jeśli koniecznie potrzebujesz wiedzieć ile masz dokładnie wachy w zbiorniku to jest to zdecydowanie lepszy i tańszy patent. u mnie się sprawdził a lekko nie miał. matjas
02.04.2013, 22:49 | #6 |
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 19 godz 7 min 52 s
|
Nie pali się na sucho - znaczy zwalony.
Mi na początku działał, potem się zwalił - najczęściej się palił na stałe. AQ wypięło się i stwierdziło, że to wina instalacji w motocyklu. Nie wiem z której strony, ale spoko. Przynajmniej mam kontrolkę pokazującą, że za 1 do 350 km trzeba tankować
|
|