![]() |
![]()
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Powertowalem w sieci troche szukajac ubezpieczen na wyjazdy i trafilem na ciekawe wiesci zwiazane z asistance ADAC.
Bawil sie ktos w ADAC ![]() 80 euro i asistance na cala europe w wersji full i co najwazniejsze NA OKAZICIELA A NIE NA POJAZD ![]() Jesli jestem wlascicielem 3 samochodow i motocykla to moge sie poruszac dowolnym pojazdem a ubezpieczenie dziala. ![]() Z racji tego ze duzo podrozuje po europie wydaje mi sie to bardzo sensowne rozwiazanie. A wiec panowie dzielcie sie doswiadczeniami i przemysleniami ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
![]()
Mam ADAC juz rok i na pewno wykupie na nastepny, duzo zoltych ADACowych samochodow assiatnce widac na drogach.
Nie mialam okazji jeszcze kozystac z ADAC - ale z tego to sie akurat ciesze ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: gdzie?
Motocykl: ?? tak, to niewykluczone ale dokładnie to nie pamiętam
Przebieg: tak
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 6 godz 6 min 55 s
|
![]()
Assistance ADAC jest rzeczywiście przypisane do osoby a za niewielką dodatkową opłatą w wariancie plus można dostać drugą kartę na współmałżonka/partnera. Polisa działa najlepiej w krajach Europy Zachodniej i tam zakres świadczeń jest największy. Co ważne: karta ADAC (znowu: w wariancie Plus lub wyższym) działa również na innych kontynentach (np. Australia i USA) a dodatkowo upoważnia do zniżek na wynajem samochodów w kilku renomowanych firmach. Miłym dodatkiem jest miesięcznik Motorwelt przysyłany do domu. Moim zdaniem to sensowna oferta. I na koniec: w ADAC nie robi różnicy ile kół ma pojazd ubezpieczonego.
#8 W podpisach nie warto pisać byle czego. Tylko same mądrości. #5 A jak się komu nudzi to niech sobie coś w Świątyni poczyta. Ostatnio edytowane przez AdaM72 : 27.06.2013 o 15:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2011
Miasto: Mińsk Mazowiecki
Motocykl: KTM 1190 adv
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 11 godz 10 min 26 s
|
![]()
Assistance przypisane do osoby ma również PZMot
http://www.sospzmot.pl/index.php/site/buy.html Ja nie korzystałem, ale słyszałem pozytywne opinie, cena za ten zakres też ok.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
Mam go od chyba 12 lat i jestem zadowolony.Czy moto sciagnac z Islandii czy auto z Danii nie ma problemu.Polecam jak najbardziej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
Ten o ktorym tu pisano-PLUS,cala Europa plus dla osoby towarzyszacej tzn zony,przyjaciolki,kochanki
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Miasto: Jeleśnia - Żywiec
Motocykl: CZ 350/XL 600
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 10 godz 2 min 19 s
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
Do tego grogi kolego możesz za ok 30 euro dokupić ubezpieczenia zdrowotne na cały świat-na cala rodzinę.
Tego nie przebije żadna firma w Polsce.
![]() |
#10 |
Gość
|
![]()
Jeszcze jedno pytanko bo nie za bardzo moge sie odnalezc na niemieckiej stronie. Czy plus jest tylko rozrzezeniem o druga osobe czy moze daje cos jeszcze?
No i moze orientujesz sie czy jak juz zamowilem karte ADAC za 80 euro to moge ja rozszerzyc i jak to zrobic bo po niemiecku to ja ni w zab choc probowali germanic w szkole 6 lat ![]() Pozdro |
![]() |