|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
06.01.2014, 13:57 | #1 |
Wydech przelotowy G.P.R.- opinie??
Cześć!
Miał ktoś do czynienia z firmą lub jej produktami Niby włoskie powinno być lepsze niż chińskie ( w końcu LeoVince też z Italii), ale nie miałem jeszcze okazji zobaczyć i posłuchać a nie chcę kupować w ciemno z alledrogo http://www.gpr.it/prodotti.htm?idTip...&idMod=&idAcc= |
|
06.01.2014, 14:19 | #2 |
Zakonserwowany
|
Miałem w kilku lekkich moto wydechy GPR , jeśli chodzi Ci o jakość wykonania to jest zadawalająca . W zasadzie oprócz Akrapa , Higashi , Yushimura reszta nie wyróżnia się niczym specjalnym po za tym ze kosztują mniej . Pryczą podobnie , ważą trochę więcej . Do czego to chcesz zakładać ?
06.01.2014, 14:39 | #3 |
Do transalpa 600-ki.
Podobno to jedyne co można kupić nowe do tego modelu- prócz chińskich podróbek i rodzimego dominatora. Adagiio a jak byś to ocenił w porównaniu z LeoVince sbk czy evo A ten Higashi, o którym piszesz powyżej to taki: http://4bikes.pl/higashi-koncowka-wy...9-p-22892.html mają to nawet chłopcy z 4bikes w Bielsku, ale twierdzą, że on nie ma homologacji. Ostatnio edytowane przez Marcin-BB : 06.01.2014 o 15:28 |
|
06.01.2014, 15:46 | #4 |
Zakonserwowany
|
W Trampku chodzi chyba o ładniejsze brzmienie i mniejszą wagę . Rozumiem że nie wierzysz w to że montując akcesoryjny wydech zyskasz na mocy . Miałem leona w AT tylko nie pamiętam jaki model , były też Gianelli , Highasi . Z tych trzech Africa najładniej chodziła na owalu Gianelli . Na leonie bez db miała tendencję do zjadania oleju . Wydechy GPR miałem zamontowane w WR-ce i EXC . Jeśli masz znaczącą różnice w cenie po miedzy leonem a gpr , to kup ten drugi . Na wyższą cenę leona wpływa popularność marki podobnie jak Arrowa w stosunku do tych mniej znanych , nie sądzę aby występowały znaczące różnice natury technicznej , lub jakości materiału .
06.01.2014, 16:14 | #5 |
Chodzi wyłącznie o niższą wagę no i trochę o ładniejsze brzmienie. Wiem, że koni nie przybędzie- chcę tylko by nie ubyło- a ponoć i tak potrafi się zdarzyć przy niedorobionych wydechach. Chciałem leona właśnie dlatego, że opinię ma najlepszą- przynajmniej tu na forum. Myślałem o używce od afryki- trzeba tylko trochę pomajstrować z dolotem, ale to chyba dam radę zrobić.
Ale nawet używane są w cenie- na allegro chwilowo jest jeden za 850 zł. Czekam jeszcze na odpowiedź importera w sprawie tego GPR-a. Higashi +/- 700 zł za nówkę. skoro to ta sama półka to będzie pewnie podobna cena. Nie chcę oszczędzać, bo wiem, że to może być pozorna oszczędność- w zasadzie mógłbym kupić nowego Leona, ale nie ma ich w ofercie do TA600, a wydanie blisko 1300 zł po to by przerabiać to jednak trochę za dużo. |
|
06.01.2014, 17:10 | #6 |
Zakonserwowany
|
Nie ten z linku , pamiętam że był bardzo lekki i miał na stałe zamontowanego db , który wywaliłem ale i tak nie był głośny , był z homologacją . Jeśli chcesz coś adoptować to poszukaj zgrabny wydech od sporta 600 cm3 , można kupić cienkościenne rury z kwasówki i kształtki . Sam wszystko dopasujesz i dasz do pospawania tigiem . Zamontowałem centralny wydech do Bigosa używając takich kształtek i rury .
06.01.2014, 22:59 | #7 |
Miasto: Obecnie wszędzie, gdzie sie da
Motocykl: już nie AT ;)
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 18 godz 11 min 46 s
|
Jak byś coś tam ściągał to daj znać. Ja będę szukał wydechu do SXC 625 2004r Na oku jak na razie mam coś takiego. Ale nie śpieszy mi się
http://www.ebay.pl/itm/Auspuff-Leo-V...item3caec729d8 |
06.01.2014, 17:23 | #8 |
Miasto: Szczecin
Motocykl: CRF1100
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 8 godz 36 min 47 s
|
GPR zrobił jedyny wydech z kolektorem rally 2w1 dla lc8, wyglądał dosyć kozacko, ale miał nieco błędów produkcyjnych, które utrudniały nieco montaż
minusem moim zdaniem był też dźwięk, zamiast potężnego basu, jaki dają Akrapy, wingsy i leony, było bardziej pierdzenie w stylu remusa... no ale co kto lubi...
06.01.2014, 19:12 | #9 |
Mój kumpel ma GPRa w ducati, ale tam wiadomo że dźwięk nawet na rynnie będzie fajny, co do jakości wykonania nie zauważyłem żadnych niedoróbek tłumiki wyglądają bardzo ładnie, a on sam twierdzi że mocy ani nie przybyło ani nie ubyło a że sprowadził sobie ze stanów dwa nowe dedykowane chyba za 300$ to jest bardziej niż zadowolony.
http://www.hessler-motorsport.de/drbigshop/ Np. Hessler taki AQ dla BIGowców sam ma rajdówkę z biga i używa właśnie GPR Myślę że jeśli masz GPRa w dobrej kasie to się nie zastanawiaj.
06.01.2014, 21:09 | #10 |
Miasto: Błażowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 13 godz 26 min 58 s
|
A taki? po taniości i masz wszystko, nic więcej nie trzeba motać, nawet dystans do podnóżka jest w komplecie...
http://allegro.pl/wydech-tlumik-huza...837291715.html |
|
|