|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
11.01.2015, 17:02 | #1 |
Przez Macedonię w kwietniu - jaka pogoda?
Hejka,
Jednym z rozważanych kierunków na wyjazd od 21 kwietnia do 3 maja jest skoczyć zobaczyć, jak się mają Meteory w Grecji. "Tam" przez Serbię i Macedonię. "Do domu" przez Albanię, Czarnogórę... i reszta w zależności od czasu. Pytanie do tych, co byli w Macedonii w okresach wiosennych. Jakiej (pi razy drzwi) sytuacji pogodowej spodziewać się w Macedonii (Macedonia środkowa, kierunek na Grecję) w połowie kwietnia? Durmitor wiem co i jak (byłem) a Macedonia?
11.01.2015, 17:10 | #2 |
przemieszczacz
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
Byliśmy w zeszłym roku na objazdówce Chorwacja-Czarnogóra-Albania-Macedonia-Serbia na przełomie kwiecień/maj, lało przez większość wyjazdu, temperatura w Macedonii max 12 stopni. Myślę, że wyjazd tam na wiosnę to trochę pogodowa loteria, tak jak i u nas jednego dnia może być +25 a następnego pada śnieg.
11.01.2015, 17:19 | #3 |
Dzięki za info. Generalnie chodzi mi tylko o kwestię taką, żeby śnieg nie leżał tonami jak w Durmitorze w tym okresie. Macedonię potraktowalibyśmy tranzytowo (ewentualnie jeden nocleg tam), potem Grecja i powrót już wybrzeżem Adriatyku.
Dzięki
11.01.2015, 17:28 | #4 |
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
Bylem a macedoni na wekendzie majowym kilka lat temu- w gorach w jarach i zakamarkach snieg, na nizinach temperatura +30 kapelem sie w rzekach i jeziorach.
Najlepiej sprawdz pogode przed wyjazdem, moze sie zdazyc,ze ebdzie padalo jak z cebra, albo bedzie pogoda ideal Nie ma reguly- tak samo,jak pogoda w Polsce Ale ogolnie trzeba nastawiac sie na normalna pogode do jazdy na moto
11.01.2015, 17:55 | #5 |
Bardzo Wam dziękuję. Uspokoiliście mnie
|