![]() |
|
Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki– tylko oryginalne rozwiązania! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Witam,
moze temat juz byl, ale szukam aktualnych danych. Mam troche popekane, polamane uchwyty dolne w przedniej czaszy. Czy ktos zna i moze polecic w Warszawie jakis warsztat ktory sie tym zajmuje? Drogie takie naprawy? Trageii nie ma, ale widze ze pekniecia sa takie ze z czasem po prostu to poodlatuje wiec moze warto by naprawic juz teraz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jak kółka to tylko dwa , a jak chcesz cztery - kup dwa motory :-)
![]() Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Lancaster UK
Motocykl: 2x RD07A CRF1100 Adventure Sport
Przebieg: 90 tys
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 17 godz 13 min 58 s
|
![]()
Witam
poklejenie popekanych plastikow to prosta sprawa , tylko troche czaso chlonna. Plastiki w AT sa zrobione z ABS-u , wiec udalem sie do sklepu kupilem kolanka wykonane z tegoz materialu , pociolem na kawaleczki i do zamykanego pojemnika z rozpuszczalnikiem. Kawaleczki sie rozpuszczaja po ok 12 godzinkach , a ty w tym czasie z wiertareczka przygotowywujesz pekniecia do zalania, robiac z nich v-ksztalt. Zalewasz masa i czekasz az zastygnie . Palierek i gotowe. To tak w duzym uproszczeniu. Sposob potpatrzony z xrv.org |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
DZiekuje
Metoda sprawdzi sie przy duzysz peknieciach. A u mnie sa male pekniecia wokol otworow na sruby. Na dole czachy od dolu sa na rogach dwie sruby a boczki zachodza od srodka i tam wkreca sie sruba. Wokolo tych otworow w najwezszym miejscu sa pekniecia a z jednej strony plastik boczka jest juz "znikniety" |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Warszawa
Motocykl: Trampek XL600V
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 13 godz 38 min 20 s
|
![]()
Znakomicie lepi plastiki Trampkowe facet w Markach przy ul Orzeszkowej (Elizy ofkors). O namiar zapytaj na forum TCP, albo podjedz bo ma wyrazny szyld
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Strzelce Opolskie
Motocykl: CBR 1100 XX
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 19 godz 31 min 12 s
|
![]()
A jeszcze ja się podłączę.
Opiszę bo nie mam zdjęcia. Mamy tylny błotnik z lampą /ta lakierowana część / Odkręcamy lampę i ścinamy tą "budkę" "daszek"....jak zwała tak zwał. Powstaje spora dziura. Chciałem to czyms zamknać /płaski kawałem plastiku/ Na tym płaskim chce osadzić dwie lampy z XR y. Podpowiedzcie jak to ogarnąć. Rozumiem że konieczne będzie później jakieś włókno ..żywica + utwardzacz żeby było ślicznie i równo. Temat dość pilny
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Warszawa
Motocykl: Trampek XL600V
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 13 godz 38 min 20 s
|
![]()
Włókno + żywica nie lubią sie z ABS-em. Najlepiej niech ktos od spawania zderzaków wmontuje Ci łatę
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Jak kółka to tylko dwa , a jak chcesz cztery - kup dwa motory :-)
![]() Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Lancaster UK
Motocykl: 2x RD07A CRF1100 Adventure Sport
Przebieg: 90 tys
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 17 godz 13 min 58 s
|
![]()
nie znam się , ale po wypowiedziach pana , który się tym zajmuje :
tylko klejmy tym z czego zrobiony jest dany element , bo jest szansa( duza) ze porostu odpadnie |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() ![]() jak rozwiązno podświetlenie tablicy ? Rozumiem że jest ;-)
![]() Ostatnio edytowane przez NUROFEN : 24.02.2015 o 14:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
przemieszczacz
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Mam jeszcze kilka pytań bo nie mam jak sprawdzić w tej chwili
1/czy nasza oryginalna lampa tylna ma odbłyśnik? 2/korci mnie na dwie lamy na tylnym błotniku A/ Moto Japan- nie ma odbłyśnika i jest węższa http://allegro.pl/tylna-lampa-tyl-na...033962969.html B/ od KTMa /troszkę szersa -ta z odbłysnikiem http://allegro.pl/show_item.php?item=5077374609 C/ lampa od XR niestety nic wiecej nie wiem ...tel milczy http://allegro.pl/ir-lampa-tylna-hon...089072022.html Pomysł na podświetlenie tablicy? Otwory w podstawie metalowej lampy zaklejone bezbarwnym plastikiem? Jakieś dyskretne ledowe ? Wasze typy?
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
nakrętki do czachy | tmarc | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 9 | 30.01.2015 01:08 |
Spawanie plastiku | rubin | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 2 | 22.02.2010 00:32 |
mocowanie czachy | Maks_waw | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 12 | 11.11.2009 01:46 |