![]() |
![]()
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Bolesławiec
Motocykl: RD03
Przebieg: 64000
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 14 godz 45 min 13 s
|
![]()
Witam , jak w temacie moją trójkę dopadła jakas choroba, mianowicie jedzie do max.3-4 tys obrotów później zaczyna prychac kichac i jakby na jeden gar pali, musze ując gazu wtedy jakos sie toczy, bo jazdą tego nie można nazwac.Stało sie to podczas jazdy nic nie majsterkowałem, nie utopiłem też, wiec cóź to sie dzieje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Membrana w którymś gaźniku?
![]() |
#3 |
|
![]()
Misza nie mam pojęcia jak zachowuje sie silnik(gaźnik) z walniętą membraną, byc moze to ustrojstwo zamula mi maszynę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
Dziura w membranie powoduje to, że iglica+przepustnica się nie podnoszą tak jak powinny. Znaczy to, że nie chce wchodzić na obroty. Warto sprawdzić
![]()
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Motocykl: LC8 SuperEnduro
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 16 godz 38 min 31 s
|
![]()
Też tak miałem że na trasie nagle straciłem moc i nie mogłem tira wyprzedzić. Na końcu się okazało że jedna membrana 1,5cm pękniecie a druga miała dziurkę wielkości łebka od zapałki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Niezbyt sie na tym znam, ale nie popsuję nic jak bede chciał sprawdzic czy membrany są całe
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Asia
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Miasto: Złotoryja/ Wrocław
Motocykl: XL750, CRF300RALLY
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 6 dni 17 godz 27 min 24 s
|
![]()
W weekend mój trampek zaczął się zachowywać identycznie.
Po kilkudziesięciu km przestał już w ogóle jakoś jechać. Najpierw osiągał max 80 km/h, potem 60 a na końcu nie mogłam nawet na jedynce lekko pod górę jechać. Kopcił jeszcze na czarno. Ale jechał na dwóch garach. Też szukam Rozwiązania problemu wytapatalkowano
![]() |
#8 |
|
![]()
Asiu u mnie poza tym ze powyzej wymienionych obrotów nie chce jechac , to nic sie nie dzieje.Pali od strzała jedzie jak jechał do momentu przekroczenia 4 tys obrotów, potem zaczyna prychac"gotowac sie w silniku" pali na jeden gar, ujme gazu i wraca do normy.nie kopci itp.Ale tak sie nie das jechac nikogo nie mogłem wyprzedzic bo mocy by mi zabrakło, no chyba że rowerzystę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
A jak to trójka to może zwyczajnie padł moduł? To częste i objawy są analogiczne.
Sprawdzałbym to co Misza podrzuca (membrany) ale najpierw moduły bo wiele na to wskazuje. Pozdrawiam Zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Sprawdzić znaczy sie podmienić od zdrowego motonga? kolega ma 04 moduły chyba te same wiec jutro podmienimy bedzie najłatwiej, na początek
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Afryka 11 | Lupus | Kwestie różne, ale podróżne. | 93 | 12.02.2012 21:25 |
Afryka | Lupus | Przygotowania do wyjazdów | 8 | 26.03.2011 12:33 |