![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: Ansfaltowy pedał
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 51 min 0
|
![]()
Wiem, że to nieadekwatne forum, ale zapytam: warte te cuchy takiej kapusty? Jeśli sa tu użytkownicy tej tej technologii to proszę o uwagi.
Naczytalem sie o jakiejś strukturze szyszki w materiale, cos sie otwiera, cos zamyka, jak to jest ![]() Dziela to, czy tylko takie pierdzielenia, a płaci się za logo bawarskiej stajni? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2012
Miasto: Krasne koło Rzeszowa
Motocykl: RD04
Przebieg: 99 999
![]() Online: 3 tygodni 23 godz 33 min 29 s
|
![]()
A widziałeś tanie rzeczy od BieMWi
![]() ![]()
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Motocykl: nie mam AT już
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 8 godz 19 min 9 s
|
![]()
Mam ten komplet prawie 5 lat. Niemal odrazu zaczely sie pruć sciagacze na rekawach. Do tej pory spodnie rozpruly sie w dwoch miejscach a w kurtce pekł suwak. A żeby sie tam coś otwieralo i zamykalo to nie zauwazylem.
Pieniedzy tych moim zdaniem nie są warte mimo ze są naprawde ok. Ale za te pieniądze spodziewałem sie niewiadomo czego a to tylko normalne ciuchy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Mam takowy i złego słowa nie powiem. Co prawda dopiero pół roku ale ciorałem zimą offem i nic się nie potargało. Wykonane porządnie i z dobrych materiałów. Chłopaki na forum BMW czasem sprzedają. Moim zdaniem ciuchy są OK. Latałem w ulewie i nie przemokły, membrana spina się z portkami. Fajnie przemyślane odpinane rękawy (można latać w kamizelce jak zbroja pod spodem). Ogólnie polecam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Jeżeli cały komplet kosztowałby 2 tysie pln to moze bym kupił po rocznym odkładaniu kieszonkowego. W sumie to spodnie nie mają bocznych kieszeni, kurtka jest dobrze wykonana pod Niemca...niskiego i tłustego. Na chudego chłopaka to nie jest szyte..chyba, że wolisz damską wersję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pamiętajcie SzajsenGore działa tylko przy zachowaniu ciągłości w odprowadzeniu potu od ciała. I warstwa najlepiej koszulka z polipropylenu II warstwa - polar 100 III warstwa - GoreŚmieć lub Sympatexoszajsen P.S. Chętnie taką kurtkę przytulę za max 400pln ![]() ![]()
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
Kup Touarega w Polo i bedziesz mieć to samo za mała kasę. Do tego ludzie nie będą postrzegać cie jako buca
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() Cytat:
![]() Z racji wykonywanej pracy testowałem bardzo wiele tkanin membranowych i częściowo się z tobą zgadzam. Gore jest przereklamowane, to fakt, ale nie przemaka a jeśli przemaka to z racji byle jakiej laminacji lub błędów w produkcji samej odzieży. Gore-tex nie jest tkaniną to tylko film nakładany na tkaninę. Laminowanie tych tkanin a w zasadzie sposób jego wykonania determinuje właściwości membrany choć osobiście uważam że Gore to szit właśnie ze względu na fatalną oddychalność, która w trakcie użytkowania maleje ze względu na technologię membrany. Gore to membrana mikroporowa, pory z czasem się.zapychają i membrana nie oddycha o ile oddycha jak jest nowa ![]() Jak ktoś pieje i twierdzi że Gore jest the best to tu mały test: Nie twierdzę.że Gore nie oddycha całkowicie ale testowałem swoją kurtkę z Gore jak była nowa i po miesiącu użytkowania. Nowa przepuszczała powietrze (choć słabo) później już zero oddychalności. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Łódź
Motocykl: Ansfaltowy pedał
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 51 min 0
|
![]()
To co w zamian? Co by nie być postrzegany w kategorii buca, ale żeby być zadowolonym z zakupu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: Oslo
Motocykl: XRV 750 rally, KTM 625SXC, TXC 310
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 1 godz 29 min 2 s
|
![]()
Ja mam komplet trojki od wielu lat. Teraz jezdze raczej po asfaltach, ale pierwsze lata byly tyrane po terenie. W tamtym roku przejechalem kilka metrow na oblodzonym asfalcie i mam male przetarcie. To jedyny znak uzytkowania.
Jesli chodzi o wady to kurtka dosc chlodna.Jednoczesnie jest to jedna z najwiekszych zalet jesli smigasz po offie. Acha co do wad to jeszcze jak jedziesz to w lusterku caly czas widzisz ten paskudny znaczek na ramieniu. Jednym slowem bardzo polecam. Bardzo duzo fajnych rozwiazan. Miejsce na camel, odpinane rekawy - szczegolnie jesli masz zbroje pod spodem, i miejsce na karte w rekawie - bardzo przydatne przy kartach zblizeniowych. Jak na razie najlepszy komplet jaki mialem, mysle ze posluzy jeszcze kilka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 2 dni 23 godz 46 min 33 s
|
![]()
Z pozycji buca 😎
Napisano.27 sierpień 2012 - 10:18 Ponieważ mam i jedną i drugą to z perspektywy mogę powiedzieć : 1.obie mają membramy, to czy w 3 jest gore nie wiem , ale nie puszcza wody 2.przy tym samym rozmiarze 50 2 jest ciaśniejsza, a podpinka jest sztywna. W 3 podpinka jest elastyczna co przekłada się na większy komfort. 3.nigdy nie odpinałem rękawów zarówno w jednej jak i w drugiej. 4.obydwie zapewniają dobrą ochronę, w 3 ochroniacze twardnieją pod uderzeniem, podobno, ale na pewno pod wpływem temperatury. Wymagają trochę czasu aby uzyskać plastyczność po ubraniu się w chłodny poranek spędzony pod namiotem 5.obie zapewniają odpowiednią wentylację w ciepłe dni 6.komfort termiczny w chłodne dni dla 2 kończy się na jakiś 15 stopniach a w 3 na 10. Pod kurtką mamy tylko t-shirt 7.3 ma wygodne i funkcjonalne miejsce na camelbaga 8.w 2 bardziej wieje przez zamki którymi przypięte są rękawy. 9.obie mają dużo kieszeni w 3 denerwuje rzep na biodrze, który może do czegoś służy ale najczęściej chwyta się do niego rękaw kurtki 10 obie są w rozmiarze 50 Moja 2 jest trochę zużyta ale ma za sobą kilka kilometrów i jestem przekonany że wytrzyma następne 3,4 lata. Chętnie kupiłbym sobie Rukkę ale BMW było sporo tańsze przy podobnej jakości i materiałach. Obsługa gwarancyjna BMW jest mi znana , przy jakichkolwiek problemach , przeważnie dostawałem nowy produkt. Przetestowanie na butach, rękawiczkach itp. Podejścia Rukki nie znam ale importer jest daleko i nie mam ochoty na testy. Jak ktoś napisał wcześniej mam za mało pieniędzy aby kupować marną jakość , chociaż kupowanie teraz tzw najwyższej jakości może być złudne . PozdrawiaM P.S. No a w czym miałem jeździć jak nasz rodzimy rynek jest tak nierówny, może teraz bym rozważał Revita albo coś podobnego . Swoją kurtkę sprzedałem za 500 pln , była po wypadku ale rozerwała się tylko wentylacja na rękawie. P.S.2 nigdy nie jeździłem bez rękawów , a to jest tylko możliwe w starszym modelu P.S.3 teraz chętnie wróciłbym do modelu poprzedniego , bo jest go mniej na drogach
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Czy to trzeba jakos smarowac?? | betu | Hamulce, kola, opony | 41 | 23.01.2013 10:11 |