|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
14.10.2010, 22:11 | #1 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
Światła STOP, Givi Maxia.
Givi robi tylko światła STOP, czy są to również pozycyjne?
14.10.2010, 22:20 | #2 |
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
Online: 4 miesiące 2 tygodni 14 godz 12 min 39 s
|
Są pozycyjne, kierunki i podświetlane choinki na święta. Może zdążysz
14.10.2010, 22:32 | #3 |
Common Rejli
|
Lepi. Sprawę przedstawię Ci inaczej. Po kateemiarsku.
Niech te gramy które wożę na siebie zapracują .
14.10.2010, 23:07 | #4 |
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
Online: 4 miesiące 2 tygodni 14 godz 12 min 39 s
|
Oj jeszcze nie myślisz po "kataemiarsku". gramy które nie pracują należy kastrować a nie wymyślać im zadania
14.10.2010, 23:37 | #5 |
Common Rejli
|
Pytam, bo ja mam pozycyjne i stop. Różnią się tylko gęstością strumienia światła padającą na daną powierzchnię.
Wygląda mnie to na chałupniczo położoną ynstalancję, dlatego chciałem wiedzieć jak jest w serii. Stop u mnie nieźle daje po oczach. Może nawet i za bardzo :-/.
15.10.2010, 00:34 | #6 |
Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
Galeria: Zdjęcia
Online: 5 miesiące 15 godz 24 min 23 s
|
Jak powszechnie wiadomo nazywa się tak widzialną część promieniowania elektromagnetycznego, czyli promieniowanie widzialne odbierane przez siatkówkę oka ludzkiego np. w określeniu światłocień. Wiele zależy od jakości bo wiele substancji barwiących płowieje nie tylko od kontaktu ze światłem widzialnym, ale i bliskim ultrafioletem pochodzącym ze Słońca. Rozszczepiając, za pomocą pryzmatu, światło emitowane przez rozgrzane ciała , można zaobserwować wzrost temperatury przesuwając termometr wzdłuż uzyskanych barw widmowych. Biorąc wiele aspektów pod uwagę można mówić o "świetle widzialnym" i "świetle niewidzialnym".
Ściśle powiązane są również pojęcia dyfrakcja, fluorescencja, fosforescencja, interferencja, luminescencja, odbicie, polaryzacja fali, prostoliniowość rozchodzenia się fal, rozpraszanie światła, rozszczepienie, sonoluminescencja, widzenie stereoskopowe, załamanie, zjawisko fotoelektryczne wewnętrzne i zewnętrzne (fotoemisja). Zwróć uwagę również na ilość lumenów. Jak wszyscy wiemy lumen to - jednostka miary strumienia świetlnego w układzie SI. Mówiąc prościej to strumień świetlny wysłany w jednostkowy kąt bryłowy (steradian) przez izotropowe punktowe źródło światła o światłości jednej kandeli umieszczone w wierzchołku tego kąta. Można podejść do zagadnienia od strony lux-ów. Ze szkoły wiemy, że Luks (lx) określany jest jako oświetlenie wywołane przez równomiernie rozłożony strumień świetlny o wartości równej 1 lumen (lm) padający na powierzchnię 1m2, a więc: 1 lx = 1 lm / m2. Oczywiście nie bez korelacji pozostaje tu kandela. Jest to światłość z jaką świeci w określonym kierunku źródło emitujące promieniowanie monochromatyczne o częstotliwości 5,4·1014 Hz i wydajności energetycznej w tym kierunku równej (1/683) W/sr. Starsza definicja określała kandelę jako światłość 1/600000 m² powierzchni ciała doskonale czarnego w temperaturze krzepnięcia platyny pod ciśnieniem 1 atmosfery fizycznej. Także, aby nie zrobiła się nam tu dyskusja akademicka, przeanalizuj odległości, jasność i natężenie słońca podczas jazdy i będziesz wiedział czy światła postojowe nie będą aby zbędne |
15.10.2010, 01:32 | #7 |
Common Rejli
|
15.10.2010, 05:10 | #9 |
Miasto: Nysa/Reykjavik
Motocykl: CRF1000
Online: 3 miesiące 1 tydzień 10 godz 11 min 21 s
|
7Greg czy mógłbyś rozwinąć temat tych kandeli bo kupiłbym kilka do mojego trampka tylko nie wiem czy podpasują
|