|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
16.05.2012, 18:45 | #81 |
wolny strzelec
|
I powiedziales ze od tej mniej ladnej?To nic takiego,tu nie chodzi o piekno-ona ma dobrze jezdzic
Ps-moja koncza-?hoho.Chyba maja mnie dosc-tyle razy juz dzwonilem ze chca sie tylko pozbyc mnie. Co do Offu-jestem za-musimy sie tylko zgrac w czasie. |
16.05.2012, 21:18 | #82 |
Amator podwórkowy
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 2 godz 40 min 45 s
|
Nie żebym był złośliwy. Ale oby oddali Wam w sobotę. Może wtedy wspólnie gdzieś wyskokniemy. Akurat zjeżdżam w tego weekenda.
16.05.2012, 22:15 | #83 |
wolny strzelec
|
Jak jutro nie dostane-ide do biedronki i robie zakupy za 100 zl-wszystko co ma %%%%%%.
Dwa tyg w serwisie to juz lekka przesada.Ja proponowalbym lepsze rozwiazanie-obysmy dostali obaj motory do piatku.Wtedy to bedzie sprawiedliwe. Moze wtedy zapomne pewne problemy dystrybucyjne w Polsce-na wspomnienie ktorych mam caly czas drgawki konwulsyjne gdy tylko o tym pomysle. Ps.diverek.Wroc do domku-odpoczni,pal maszyne i spotkamy sie gdzies moze w polowie drogi. Jezeli dostane sprzet-chcialbym wyjechac w piatek i sobote w teren.Moze uda mi sie zajrzec do Rudy Slaskiej.W niedziele bede juz na pewno w lubuskim. |
16.05.2012, 22:39 | #84 | |
Amator podwórkowy
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 2 godz 40 min 45 s
|
Cytat:
17.05.2012, 21:24 | #85 |
wolny strzelec
|
Koledzy-szczegolnie Belfegor-twoja maszinu byla w lekkiej rozsypce.Chyba ja jakos poskladaja do weekendu.Zapytalem czy i jak to bedzie z twoja,ale odpowiedz byla dziwna lub nie bylo jej wcale.Wyglada na to ze masz tam cos wiecej do zrobienia.
Ja swoja odebralem i musze powiedziec ze burza we wlosach(pomimo ze z roku na rok mniej).CZAD!! Jutro tankowanie i jade do Rudy Slaskiej na festiwal.Powrot w sobote w nocy. Diverek-jakby co-mozemy sie spiknac w niedziele.Wyjde rano jak kobieta bedzie jeszcze spala. Ostatnio edytowane przez betu : 17.05.2012 o 21:43 |
17.05.2012, 21:33 | #86 |
Miasto: Witnica/Poznań
Motocykl: BMW R1200GS ADV
Przebieg: rośnie
Online: 1 tydzień 2 godz 29 min 9 s
|
Jako że poprzedni właściciel BARDZO dbał o motocykl... spalił się przekaźnik stycznika rozrusznika... Mam nadzieję, że regler jest cały... Spalone badziewie już załatwiłem, jutro zakup i podwiozę to to ustrojstwo do Kłodawy. Dziś wyregulowali zawory, jutro mają zrobić synchro i może w sobotę będę miał moto do dyspozycji.
|
20.05.2012, 10:30 | #87 |
wolny strzelec
|
Belfegor-ciekawe czy odebrales motor?
Ja przejechalem piatek/sobota z plecaczkiem 1100 km i motor szedl jak przecinak.Jestem zadowolony z serwisu musze powiedziec. Dzis troche odpoczynku-dupsko bolalo mnie juz wczoraj. Ciekawe czy inne wersje siedziska tez dzialaja tak na dupsko. W trasie widzialem w okolicach Nowej Soli lub Korzuchowa park Crossowy-zbudowany prosto w lesie. Powiem ze to byl wyjazd-oplacalo.Widok gor,a nawet Tatr i do tego wczorajsza pogoda |
20.05.2012, 11:05 | #88 |
|
Panowie z serwisu nie skończyli roboty i dupa... Iż na weekend. Afrę mocno rozkręcili, sprawdzili instalację, wyregulowali zaworki, wymienili obejmy na króćcach... W poniedziałek powinni zrobić synchro.
Co do siedziska... posiedzisz na mojej... |
20.05.2012, 11:34 | #89 |
wolny strzelec
|
Ja zauwazylem ze oni robia troche po niemiecku-langsam,langsam-aber sicher".
Ich zdaniem nic ich nie goni-to moze i tez dobrze-bo sa dokladni.Ale na weekend zostales sam. Ja przesiedzialem w oczekiwaniu na moja prawie 2 tyg-znam ten bol. Podobno co sie odwlecze...... |
22.05.2012, 14:58 | #90 |
|
Betu, dobrze że są dokładni, ale z terminami mają problem...
Ostatnio edytowane przez Belfegor : 22.05.2012 o 15:22 |