|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
23.12.2012, 10:36 | #1 |
Miasto: Błażowa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 5 dni 13 godz 26 min 58 s
|
Hotele, hoteliki, pokoje, miejsce do spania
Witam, potrzebuję informacji gdzie bezpiecznie przenocować w okolicach
Transalpiny i słynnej trasy transfogarskiej w Rumuni. Jezeli byliście i możecie coś polecić- podając konkretny adres lub namiar GPS to było by wspaniale Chodzi mi o spanie pod dachem, hoteliki, pokoje do wynajęcia itp. Moze krótki opis miejsca, np czy jest gdzie bezpiecznie konia postawić, jakie warunki sanitarne, czy jest możliwość się pożywić w okolicy, cena za noc... itp. Jeżeli kopiuje jakiś temat to proszę ten skasować, jezeli nie to może powstanie temat z odnośnikami do poszczegulnych krajów, np; Rumunia - Brasov hotel taki a taki Sibiu - pokoje do wynajęcia-adres, opis itp, itd,,, |
23.12.2012, 10:50 | #2 |
Online: 1 miesiąc 6 dni 15 godz 59 min 55 s
|
Jadąc do Bułgarii w tym roku z dzieciakami , nocowaliśmy w Sibiu : http://www.pensiunesibiu.ro/en_cazare.htm , fajne miejsce , mozna rezerwować przez booking , bezpiecznie , zamykany parking , super własciciele.
|
23.12.2012, 12:30 | #3 |
Zakonserwowany
|
Jeżdżę do północnej Rumuni w regiony Maramures , Bistrita-Nasaud , Suceva , bardzo często i nie spotkałem się nigdy z problemami bezpieczeństwa , czy innymi . Śpię w różnych warunkach , pensjonaty , gospodarstwa agroturystyczne , schroniska , omijam zawsze szerokim łukiem miasta . Rumunia zmienia się z roku na rok , potrafią dobrze wykorzystać unijne dotacje i inwestują w turystykę . Gdzie kolwiek chciał byś sie zatrzymać , to bez trudu znajdziesz lokum . W lipcu i sierpniu Rumuni wyjeżdżają na urlopy i w górach jest trochę trudniej ze znalezieniem noclegu . W prawie każdym miejscu gdzie jest nocleg , dają jeść . W każdej nawet najmniejszej wsi jest spożywczy , bądź spokojny głodu i pragnienia nie zaznasz . W Petrosani mogę polecić Pensiunea Dora na wylocie z miasta droga 7A na przełęcz gdzie krzyżuję się z 67C , w Vidra są domki , w Obarsia Lotului pensjonat nie pamiętam nazwy , dają dobre pstrągi i sałatki , dziś pewnie jest tam sporo więcej niż jak tam ostatnio jeździłem w 2009 roku .
23.12.2012, 14:15 | #4 |
|
yarecki, Adagiio dziekuję, moze ktoś jeszcze się podzieli,
miejsca fajne i nie drogie poszukiwane Pierwszy raz planuję wyjazd z moja lepsiejszą połówka wiec dla bezpieczenstwa namiot każe mi zostawić w domu Dach nad głową no i łazienka musi być, czysta inaczej już teraz mówi że nie jedzie |
27.12.2012, 09:30 | #5 |
Łowcy z Łopola
Miasto: O! Pole...
Motocykl: Szwenduro
Online: 2 miesiące 2 tygodni 11 godz 29 min 17 s
|
Można skorzystać z takiego wynalazku jak www.airbnb.com - to coś w stylu portalu społecznościowego dla osób chcących wynająć mieszkanie, pokój itp. Często wychodzi taniej niż w normalnym hotelu.
|
27.12.2012, 15:32 | #6 |
Miasto: Wierzowice Małe
Motocykl: RD07a
Przebieg: trylion
Online: 2 dni 19 godz 37 min 26 s
|
Szukam namiaru na tani hotel w Azerbejdżanie
|
27.12.2012, 20:25 | #7 | |
|
Cytat:
|
|
03.01.2013, 11:15 | #8 |
Zbyszek - nie obawiaj sie namiotu, wilk nie taki straszny jak go malują :-) Na trasie transfogaraskiej spałem pod namiotem tuż przed przełęczą (mnóstwo ludzi tam biwakuje a za wrażenia kobieta Cię ozłoci). Poza tym korzystałem z kempingów z tego źródła, nigdy nie było skuchy: http://www.eurocampings.pl/pl/europie/rumunia/
jeszcze to może się przydać: http://www.welcometoromania.ro/Roman...ia_index_e.htm |
|