|
Lejdis Motocykl + kobieta, czyli wszystko co może być związane z tym duetem |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.03.2013, 17:34 | #1 |
Miasto: Rzeszów
Motocykl: XT 600E, NX250 Dominator
Online: 1 tydzień 1 dzień 55 min 59 s
|
Kosmetyczka Lejdiski :)
Jako, że sezon niebawem... jedynie według kalendarza... czas rozpocząć do wyżej wymienionego powolne przygotowania.
Zasiadłam dziś do sporządzenia listy 'must have' w kosmetyczce Lejdiski... Lejdiski co to na wyjeździe bieżące źródło wody widzi raz na kilka dni... Poniżej to co mi z tego wyszło... Przestałam bawić się w żele pod prysznic i szampony osobno a zabieram 2w1 np Rossmannowe Isana - zapach mało kobiecy ale dzięki temu zawsze można wspomóc jakiegoś niedomytego kolegę Czasami jak szykuje się krótszy wyjazd przelewam to to w małą samolotową buteleczkę 100ml do kupienia również w Rossmannie... Kolejną niezbędną rzeczą jaką zabieram są nawilżane chusteczki do dup dziecięcych... Za te chusteczki ktoś powinien otrzymać nobla... Ja preferuję, a jakże, te z Rossmanna lub z Biedronki... im uboższa wersja tym lepiej... te z wyższej półki zawierają zbyt wiele olejków, dodatków i się po prostu lepią... a przy okazji lepi się do nich kurz, piasek itp :-) Od niedawna zabieram też ze sobą specyfik, który do tej pory przywoziła mi siostra z UK a teraz jest też dostępny na naszym rynku w nieograniczonych ilościach... A mianowicie suchy szampon!!!... Sprawdziłam kilka firm i szczerze polecić mogę tylko jedną... Szampon można kupić na Alledrogo w 50ml, małych, w sam raz na wyjazd butelkach... jest też kilka zapachów tego siuwaksu... uważać trzeba na wersję XXL ponieważ zawiera lakier, plącze włosy a po kilku minutach nie trzeba nawet zakładać kasku... Do niedawna wychodziłam z założenia że na wyjazdy NIE ZABIERAM kolorowych kosmetyków Oddaję się cała naturze i jedyna rzecz jaką z nią walczę to maszynka do golenia Zdanie zmieniłam kiedy dostałam w prezencie to: Mazidło to nie jest podobne ani do podkładu ani do kremu a jednak łączy te wszystkie właściwości... Jak któraś Lejdiska ma ochotę polecam spróbować. Kremik chroni też przed promieniami słonecznymi więc nadaje się do jazdy w słońcu... łagodzi też podrażnienia To chyba tyle co mi z tych dzisiejszych przygotowań wyszło... Przypuszczam, że niczego nowego nie odkryłam ale może się komuś coś z tego przyda... No i miałam chyba potrzebę napisania czegoś Macie jakieś sprawdzone patenty wyprawowe? Nie tylko kosmetyczne... Coś co ułatwia nam życie w tym motocyklowym świecie? Coś co pozwoli nam w kurzu, deszczu, piachu, poczuć się kobieco? Pisać! Pisać! Bo jak już wspominałam... sezon tuż tuż... Całuję z szarego i zamglonego Rzeszowa |
11.03.2013, 17:54 | #2 |
Miasto: Bielsko - Biała
Motocykl: dr650se
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 1 godz 20 min 44 s
|
Ja zapuszczam brodę i ubieram się w wełnę z merynosa, czuję się z tym, hmmmm męsko...
11.03.2013, 18:10 | #3 |
Miasto: RZ/RBR
Motocykl: RD07a
Online: 3 tygodni 6 dni 16 godz 36 min 5 s
|
Moja żona chciał tylko dodać, że warto zabrać coś takiego:
Carmex -balsam do ust (najlepszy sztyft), super wypaśny balsam do ust -ten w tubce sie klei -słoik jest mało higieniczny Ja nie miałem z tym styczności a przynajmniej tak mi się wydaje |
11.03.2013, 18:55 | #4 |
Hodowca Kalafiora
Miasto: Kraków
Motocykl: już nie mam AT, tera jest MG
Online: 1 tydzień 3 dni 2 godz 34 min 42 s
|
Moje dziewczyny mają taki jakiś żel do mycia rąk bez wody - super przydatne przy brzdącach co to przed jedzeniem zawsze muszą znaleźć jakieś zwierzątko do zaprzyjaźnienia się.
11.03.2013, 19:13 | #5 |
Miasto: Wrocław
Motocykl: Ryszard Dominator
Online: 1 tydzień 5 dni 11 godz 20 min 39 s
|
Ruda, bardzo fajny temat! Ostatnio w Ikei kupiłam świetne pojemniczki 100ml, są śliczne, tanie, z miękkiego plastiku (nie popękają zgniecione w kufrze), z praktycznym zamknięciem:
Do Twojej listy dorzucę jeszcze suszarkę turystyczną (dla mnie rzecz niezbędna, nie tylko do suszenia włosów). Może być tradycyjna, ze składaną rączką, lub taka, podłączana do gniazda zapalniczki: Polecam jeszcze żel antybakteryjny: I na koniec, dla mnie pozycja obowiązkowa, krem z porządnym filtrem przeciwsłonecznym. |
11.03.2013, 19:26 | #6 |
Miasto: Polska poł.-wsch.
Online: 4 tygodni 1 dzień 22 godz 15 min 47 s
|
Mydło w płatkach i takiż szampon - wielkość opakowania jak pudełko zapałek! Działa, sprawdziłam . ja kupiłam w internetowym sklepie ze sprzętem turystycznym. Cena, o ile pamiętam oscylowała w granicach 15-16 PLN. Jak znajdę pojemnik/puzderko, to wrzucę fotę.
A,jeszcze coś- co prawda gadżet mało "kosmetyczny", choć na upartego jego zawartość można zastosować do dezynfekcji - piersióweczka!!! Ostatnio edytowane przez lena : 11.03.2013 o 19:32 |
11.03.2013, 21:03 | #8 |
Miasto: Katowice
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 39 min 57 s
|
maszynka do golenia? Jak podróż dłuższa
|
11.03.2013, 21:11 | #9 |
covax
Miasto: Podlaska wioska
Motocykl: MZ ETZ 250 i coś jeszcze
Online: 3 tygodni 1 dzień 13 godz 43 min 39 s
|
Temat super!!!! Myślę i myślę co jeszcze, ale chyba wszystko wymieniłyście!!! a te pojemniczki mini są super. Zawsze jak pakuje się na moto to Szymon potem sprawdza mój kuferek i połowa niby niezbędnych rzeczy zostaje w domu .
11.03.2013, 21:29 | #10 |
Miasto: Gdynia/Słupsk
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 14 godz 46 min 2 s
|
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|