![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 10 godz 54 min 55 s
|
![]()
Przejrzałem właśnie wątki dotyczące Maroka.
Niestety nie znalazłem żadnego dotyczącego ogólnych informacji (co zwiedzić, co zjeść, jakie ceny itp.). Dodatkowo większość wątków to relacje, które skupiają się na trasach off, a mnie interesuje coś, co będę mógł przejechać osobówką. W Maroku będę pierwszy raz i ograniczam się do wiedzy dostępnej w necie. W związku z tym mam kilka pytań:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2012
Miasto: Kraków
![]() Online: 2 dni 15 godz 9 min 3 s
|
![]()
Halo Poncki,
Sprawdź festiwal róż w miejscowości Kelaa Mgouna co rok jest w maju. Jest na co popatrzeć ![]() Osobiście Maroko nie istnieje dla mnie bez plaży. Z Tiznitu macie bardzo blisko do Legziry (w stronę Sidi Ifni). Plaża przecudna, zwłaszcza gdy nad nią polatać na paralotni, a lot w tandemie łatwo zorganizować w Sidi Ifni. ![]() Nieco dalej na południe jest Plage Blanche: ![]() Zjawiskowe miejsce, ale trochę Wam może być nie po drodze. Więcej nic nie piszę bo się nie znam, a tu jest dość znawców Maroka o imponującej wiedzy ![]() Pozdrawiam ![]() Hanka _____________________________________ To, co nazywam mną, jest jak pudełko ukryte w drugim pudełku... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Hanka, dzięki za odzew
![]() Zapoznam się z miejscówkami i mam nadzieję, że uda się je odwiedzić. O festiwalu róż słyszałem i też jest w planach. Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś sugestie to daj znać bo chwilowo wątek dosyć niemrawo się rozwija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Z.Góra
Motocykl: BMW F700GS, DR 350
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 17 godz 38 min 28 s
|
![]()
Na pewno samochodem musicie odbić z Boulmalne Dades na północ, w wąwóz Dades, asfalt bez zastrzeżeń. Podobnie z Tinghir. To masz opisane w moim wątku ostatnio.
I jeszcze piękna droga asfaltowa, która odbija na północ pomiędzy Skoura a Quarzazate i wiedzie do Demnate. Góry - mniam. Foty stamtąd wkrótce ![]()
![]() |
#5 |
|
![]()
Dzięki Jagna, w weekend to ogarnę.
Większość relacji dotyczy offa i ciężko to przełożyć na nasze potrzeby. Postaram się wypisać konkretne miejsca i może wtedy coś mi się rozjaśni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: 990 adv
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 4 godz 18 min 44 s
|
![]()
Moim zdaniem można też odbić ok 40 km na północ od Errachidii drogą P21 - jest tam malownicza droga wzdłuż przełomu rzeki Ziz przy której znajduje się Tunel Legionistów / Tunel Zaabal. Droga jest świetnej jakości, motocyklem pięknie się cięło, do tego super widoki wkoło i w dole...
pozdrawiam
![]() |
#8 |
22.10.2006, DTN :)
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
![]() Online: 7 miesiące 3 tygodni 2 dni 15 godz 53 min 10 s
|
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]() ![]()
![]()
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ukraina - Co warto zobaczyć | Poncki | Przygotowania do wyjazdów | 22 | 20.04.2016 00:46 |
Mazury - co warto zobaczyć? | deftones | Przygotowania do wyjazdów | 5 | 20.06.2013 20:15 |
Maroko - gdzie warto jechać | electro | Przygotowania do wyjazdów | 1 | 09.04.2013 11:01 |
Macedonia - co warto zobaczyć. Może Korab? | Poncki | Przygotowania do wyjazdów | 15 | 20.07.2012 17:23 |
Grecja...Turcja..co tam warto zobaczyć z siodła Afryki??? | kamek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 12 | 15.07.2008 13:01 |