|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
01.02.2009, 21:46 | #41 |
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
Własnie! Pamiętasz jak mówiłem ze mnie niczym ta zawiecha nie zachwyciła? Az odpuścielm sobie wymianę u siebie, bo uznałem ze nie ma znow takiej róznicy...
No, ale ta zmiana wkładu (sprzęzyn) jest w ogóle osiągalna dla zwykłego smiertelnika?
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
01.02.2009, 23:09 | #42 |
Zakonserwowany
|
To zawieszenie nie jest popularne, ponieważ w większości WP robi USD, firma, do której zwróciłem się o pomoc w wykonaniu odpowiednich sprężyn, takie same przygotowywała kilka lat temu do LC4 ADV i SXC pod rajdy pustynne. Ale wiadomo to, co 3/4 lata temu było topem , przy obecnym rozwoju techniki jest kupą żelastwa niestosowaną już przez szanującego się zawodnika . Dla mnie jako amatora jest w zupełności wystarczające.
Widzisz na poprzednich sprężynach, stosując olej, 5W ustawiając odbicie na siódmej pozycji i napięcie sprężyny na połowie regulacji , osiągałem komfortowe ustawienie do jazdy w średnio-trudnym terenie . Do jazdy po piochu ustawia się na sztywno, gdzie w przypadku tamtych sprężyn im więcej utwardzałeś tym bardziej skracał się skok zawieszenia, było to bardzo męczące i urywało nadgarstki, ponieważ pracowało w 40% . Nowe sprężyny są tak wykonane, że ta progresja jest cały czas , bez względu na sposób ustawienia i nie skraca się długość skoku . Nie wiem czy nie namieszałem Ci w głowie . Nie mam pojęcia czy zrobią coś podobnego pod oryginalne do Afryki, mogę zapytać i dam Ci znać. Wiadomo, że wymiana sprężyny nie zmieni znacząco parametrów, ale mogę polecić komplet Wilbersa ( przód i tył) . Miałem w którejś z AT i w stosunku do oryginału wypadają znacznie lepiej .
|
|