|
Imprezy forum AT i zloty ogólne Imprezy forum AT i zloty ogólne. Spotkania użytkowników naszego forum. Mają one charakter otwarty: obecność AT wskazana, ale nie jest wymogiem. Piszemy również o imprezach motocyklowych, na które wybierają się nasi forumowicze. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
28.03.2017, 08:08 | #1 |
Miasto: Łódź
Motocykl: RD01
Online: 2 miesiące 3 dni 12 godz 40 min 15 s
|
Normandia VI br
TAk jak w temacie , chciałem się zapytać bardziej oblatanych w temacie,porady : tanie noclegi Francja jak wygląda sprawa ograniczeń prędkości bo słyszałem ze są bardo aktywni i drobiazgowi stróże prawa i i robią pomiar jedni, drudzy zatrzymują ( jak juz jak wygląda rozmowa ze stróżami prawa język?) jak patrzą na starszy sprzęt jak AT rd04 ,trasa bocznymi drogami bez ciśnienia co jeszcze można zobaczyć ciekawego w okolicy
|
28.03.2017, 10:53 | #2 |
przemieszczacz
Miasto: Skierniewice
Motocykl: LC8, exc-f 250
Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 19 godz 30 min 15 s
|
Jechaliśmy puszką w Pireneje w zeszłym roku czyli przez całą Francję. W jedną stronę autostradami, w drugą totalnymi zadupiami. Nie spotkaliśmy ani jednego patrolu, zero psiarni po prostu, aż dziwne jak na panujący stan wyjątkowy
Na ekspresówkach i autostradach jest za to sporo fotoradarów i co ciekawe robią zdjęcia nawet jak przekroczysz prędkość o kilka km/h (wiem bo mi błysnął, miałem 93 na 90 z GPS, mandat nie przyszedł). Dodatkowo bujaliśmy się tam trochę z kolegą, który tam mieszka od lat i raczej nie jeździ przepisowo, tylko na te fotoradary uważa. Aha i zapomnij, że się dogadasz po angielsku, oni tak już mają A no i jechaliśmy starym mietkiem w124, to tak mniej więcej jak stara RD04. Ale jeżdżą tam dużo większe strucle także się nie martw.
'03 Hello Kitty Słowiański Zimny Wiatr Ostatnio edytowane przez bicio : 28.03.2017 o 10:56 |
28.03.2017, 23:18 | #3 |
Miasto: Garwolin
Motocykl: RD07A
Galeria: Zdjęcia
Online: 6 miesiące 1 tydzień 5 dni 15 godz 34 min 47 s
|
Ja mogę się pochwalić mandatem 90Euro za 53/h na 50. Niestety, nie zauważyłem, a są dobrze oznaczone. Zwłaszcza te na lokalnych drogach.
1.jpg W sprawie tanich noclegów, to francuskie przydrożne rowy na prowincji są tak samo gościnne i wygodne jak gdzie indziej, rosa tak samo zimna, tylko francuskie słońce wschodzi jakoś tak bardziej elegancko 63.jpg I uważaj na szalone cytryny! |
29.03.2017, 09:42 | #4 |
Miasto: Łódź
Motocykl: RD01
Online: 2 miesiące 3 dni 12 godz 40 min 15 s
|
dzięki Tomek właśnie chciałem skonfrontować wiadomości i się potwierdza ale ze aż tak mała tolerancja nie ma ciśnienia w tamtą strome ale jest w powrotną , a że oni nie po angielsku rozmawiają to ja wiem chyba nie lubią dżemojadów kasę za mandat wolę wydać na hotelik lub wachę , na 2CV braknie
|
29.03.2017, 12:29 | #5 |
Byłem kilka razy we Francji na moto i puszką, trzeba uważać na fotoradary, z policją nigdy nie było żadnych bliższych spotkań poza wjazdem na strefę ruchu pieszego w zamotaniu i zapytaniu żandarmów o drogę - panowie byli uprzejmi, pomocni, bez mandatu widząc turystów i tablice rejestracyjne.