|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
26.10.2017, 19:08 | #11 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x14tys
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 23 s
|
A co w tej chwili się pokićkało z możliwością jazdy przez Turcję? Telewizji nie mam, gazet nie czytam Poza tym tam kłamią Jak pogóglałem, to na szybko "G" się dowiedziałem. Jakieś tam strzelanki przy granicy z Syrią, ale to daleko od trasy tranzytowej W przyszłym roku chciałbym powtórzyć trip sprzed dwóch lat, bom się w pogodę wtedy nie wstrzelił. Wtedy problemów nie do przejścia nie było. Jedyne wynikłe problemy to system komputerowy pograniczników tureckich. gdy rzuciłem im dowody rejestracyjne z trzech pojazdów i nie miałem zamiaru zadeklarować nic poza chęcią przejazdu przez ich kraj. Prom to chyba za droga impreza przy 4-5 osobach, no i urlopu szkoda. Ze śląska do Batumi mimo problemów dojechaliśmy w 52h, z powrotem w 48h.
|
26.10.2017, 21:06 | #12 |
dewastator
Miasto: Devil's Den
Motocykl: pomarańczowy
Przebieg: liczę
Online: 2 tygodni 4 dni 5 godz 29 min 57 s
|
Jeśli jedziesz na swoim moto - z tego co wiem nic sie nie zmieniło i nie ma problemu. Zaczyna się on dopiero w przypadku próby przekroczenia granicy z ładunkiem nie swoich motocykli. Byli tacy, ktorzy się wracali.. Prom to droga impreza jak placimy za zestaw bus + laweta. Spotkalismy paru ziomków na 2oo, nie narzekali na ceny, aczkolwiek nie pamietam dokładnie ile płacili. Natomiast trzeba sie dobrze zaopatrzeć przed startem bo 2 lub 3 doby na promie na ktorym nie ma NIC mozna przezyc tylko w jeden sposob.. noooo, na dwa.
26.10.2017, 21:48 | #13 |
Miasto: Zabrze
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x14tys
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 23 s
|
Czyli w teorii bez zmian. Wtedy też się cisnęliśmy wszyscy na pokładzie tj. właściciel + pojazd
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|