|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.11.2009, 15:28 | #21 |
Motocykl: RD07a
Online: 2 godz 7 min 46 s
|
Witam, może kolega kojarzy mnie z rajdu "Pyra" byłem na Big'u Repsol. Mam pytanie apropo podwyższenia motocykla. W karierze raz już motor podnosiłem, Big'a nie zdążyłem. Obecnie posiadam RD07A i też zamierzam podnieść. Uważam, że nadaje to rajdowy charakter motocyklowi.Moje pytanie brzmi Co z harmonijkami na lagach?Orginalne zrobiły się pewnie za krótkie?Odnośnie wzmocnienia połączenia korków z lagą myślę, że możnaby dodać zewnętrzne spasowane tuleje.
|
17.01.2010, 14:04 | #22 |
Miasto: B Y D G O S Z C Z
Motocykl: KTM ADV 990 "S"
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 21 godz 38 min 4 s
|
Cześć Repsol.
Sorki że tyle czasu to trwało ale wcześniej nie trafiłem na Twoje pytanie. A do rzeczy: Moje osłony-harmonijki na rurach amora, które mam założone to nie są te oryginalne z Afri jak fabryka dała, tylko akcesoryjne dokupione PROGRIP'y. One wystarczyły o tylo o ile, tzn nie mam ich dosuniętych do samej góry-zostawiłem tak ok 1-2 cm poniżej dolnej półki amortyzatora.Ale wygląda to przyzwoicie. A co do patentu z samym przedłużeniem rur nośnych przez dłuższe-wyższe korki oraz propozycją zastosowania przez Ciebie dodatkowych wzmacniających zewnętrznych nakładanych rur, to muszę przyznać ,że też o czyms takim myślałem. Tylko najpierw chciałem zobaczyć jak się sprawdzi patent dłuższych korków, a jeśli by nie dał rady to wtedy chciałem zastosować nakładane tuleje. Na szczęście patent się sprawdził Nic się nie wyluzowało , nic nie cieknie, gwinty OK. POZDRÓWKO! PS. REPSOLu, a teraz swoją nową Africe będziesz też malował w Repsola? Pytam tylko z ciekawości, ale muszę przyznać że jakiś czas temu też mi bardzo ten pomysł chodził po głowie, i dużo się naszukałem Afric pomalowanych w te barwy na zagranicznych forach Ostatnio edytowane przez MOTOMYSZA : 17.01.2010 o 14:09 Powód: Dopisek tekstu |
17.01.2010, 18:48 | #23 |
Miasto: B Y D G O S Z C Z
Motocykl: KTM ADV 990 "S"
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 21 godz 38 min 4 s
|
Siemka Wszystkim!
Myśmy się z Majkim skontaktowali na , więc On już te moje odpowiedzi zna na pytania z 19.11.2009, ale uznaliśmy ,że warto to wkleić do FORUM bo się może komuś jakiś szczegół przydać,więc robię: [kopiuj i wklej] -tak, korki są ponawiercane wewnątrz celem odchudzenia, bo po co takie ciężkie klamoty by miały zostać. Pozostały tylko takie ranty jak w oryginalnych korkach tych z alu, na których opierają się sprężyny. -pytasz ile mnie to wyniosło? Mi akurat w tych sprawach ostro pomaga mój Ojciec który już co prawda na emeryturze , ale kiedyś pracował w zakładzie na tokarkach -szlifierkach , i pozostały mu jakieś znajomości u ludzi,. Więc jak coś to gadam z nim, robimy wstępny projekt + rysuneczek techn. i reszte to już On załatwia.Mnie więc wyniosło to równe 0 zł -pytasz, czy po podwyższeniu amora coś mi nie haczy? Nic takiego się nie dzieje, a podniosłem sporo bo cały moto o +/-8cm A elementy ślizgowe na wahaczu to dopiero dokładnie oblookam sobie w najbliższym tygodniu. Ale nic tam nie chałasowało więc powinno też być OK. -zębatki z przodu nie zmieniłem ,ale jak mi ten kpl napędowy padnie to niewykluczone, że z przodu będzie większa zębatka -co do bocznej stopki, to nie przypasowywałem od niczego innego. Po prostu przeciąłem i wspawałem odpowiednio długi brakujący kawałek i pomalowałem proszkowo na czarno i spokuj. Jak jakieś jeszcze pytanka to wal też na , bo na forum to czasem jeden temat przysłoni drugi i już można przegapić. POZDRWÓDKA znaczy się POZDRÓWKA dla WSJECH Ostatnio edytowane przez MOTOMYSZA : 17.01.2010 o 18:49 Powód: dopisek |
17.01.2010, 22:25 | #24 |
Road legal
Miasto: Stolicstan
Motocykl: AT Rd07 93r mud fighter
Przebieg: kręcony
Online: 3 tygodni 2 dni 5 godz 36 min 48 s
|
Dwie kwestie jeszcze. O oryginalnych przewodach hamulcowych zapomnijcie. Nie starczą. Druga sprawa to linki gazu. Też problem będzie. Mam u siebie wstawione podwyższenie kiery i przy skręceniu kiery w prawo nie odbija mi manetka.
17.01.2010, 23:18 | #25 |
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
Ja mam kierę podniesioną o 35mm i hamulcowy jest na styk (będę zakładał przewody w oplocie niedługo), a linki są ok. Ale ja mam 04.
Natomiast przy podnoszeniu amora przód/tył to tylko hamulcowe na przód będą za krótkie. Nie wiem jak z linką licznika? Ostatnio edytowane przez majki : 17.01.2010 o 23:21 |
18.01.2010, 00:25 | #26 |
Road legal
Miasto: Stolicstan
Motocykl: AT Rd07 93r mud fighter
Przebieg: kręcony
Online: 3 tygodni 2 dni 5 godz 36 min 48 s
|
dats rajt
19.01.2010, 22:00 | #27 |
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: 07z różowym napisem
Przebieg: 70000
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 tydzień 6 dni 19 godz 43 min 20 s
|
MOTOMYSZA
Hej W temacie dorabiania dystansu do tylniego zawiasu pojawiła się propozycja, bym pozyczył od Ciebie Korki - przedłużenia lag i na ich podstawie bym je skopiował (znaczy mój spec.). Daleko do siebie nie mamy. Co Ty na to? pzdr ps. w razie czego namiary moje znajdziesz w moim profilu.
22.01.2010, 17:57 | #28 |
|
Witam.
Dzięki za odpowiedź MOTOMYSZA. Lepiej późno, niż wcale. Zauważyłem, że lubimy podobne klimaty, ja lubię maszynki o charakterze rajdowym - nieważne, że podróbki, byle zrobione z wyczuciem stylu, a nie na przykład wypieszczone oryginały wypuszczone na spacerek, które po nakręceniu kilometrów można puścić za dobrą kasę kolejnemu napaleńcowi. Co do malowania motocykla w barwy repsol to tak ale raczej ścigacza. Ja myślałem o malowaniu Xerox (biało-czerwony, z czarnymi dodatkami), ale to nie ostateczna koncepcja. Jeśli znalazłeś jakieś ciekawe obrazki z honda w malowaniu repsol to mógłbyś je wrzucić na forum. Może akurat się mylę ale jeśli repsol off road to w Dakarku KTMa jechała. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tematem! |
22.01.2010, 20:49 | #29 | |
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
Cytat:
|
|
27.01.2010, 21:04 | #30 |
|
Czołem afrikotłinowicze .Dzięki za fotkę dla kolegi Majki . Szacun dla szczęśliwego posiadacza hondy na focie za inwencję i chęć wyróżnienia się z tłumu , że się tak brzydko wyrażę , niemniej nadal uważam że AT w REPSOLu to nie to . Kiedy ja coś spłodzę to nie omieszkam się zaprezentować , ale to dopiero kiedy śniegi stopnieją i lody puszczą . Pozdrawiam , życzę owocnych fantazji na temat malowania .
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|