|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
24.12.2024, 00:39 | #741 | |
Cytat:
Dominowały angliki, niemieckie, nawet jeden gutek był. Potem pod koniec lat 70' zaczęły się nieśmiało pokazywać Japończyki. Dwóch kolegów wyjechało do pracy w Szwecji i po niecałym roku kupili i przywieźli do kraju nowe CB-750 Miałem okazje się przejechać. To był taki szok w prowadzeniu motocykla, aksamitnej pracy silnika, skuteczności hamulców....Szkoda gadać O ile dobrze pamiętam 15000 koron co wtedy dawało 3.500$ Wybrałem inną drogę zbudowałem sobie ciężki motocykl, który wzbudzał uznanie i akceptacje klubu. Chyba byłem pierwszym w kraju, który wsadził silnik z samochodu do motocykla i było to zarejestrowane. Do setki ta CB-750 nie dawała mi rady. To tez była pewnego rodzaju sensacja. Trzeba było tylko mocno chcieć motocykl!!! Ludzie pamiętam z Urali robili "BMW" zakładając cylindry i głowice od BMW Sahara. Jak silnik był dobrze zrobiony i dobrze dobrany dyfer to 160km/h ganiało.
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
||
24.12.2024, 01:55 | #742 |
Nie przesadzę jak powiem że jesteś Kazmir OPOKĄ I epoką tego forum. Jedyny w swoim rodzaju. Cieszę się za każdym razem jak widzę że piszesz.
Takich rzeczy już się nie czytuje. Zdrowia Bracie. M
24.12.2024, 02:53 | #743 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 2 tygodni 14 godz 6 min 47 s
|
dinozaury opowiadaja mlodym skad sie bierze ropa naftowa. bez dinozaurów, nie byłoby ropy .
Kazmir, jestes tym dinozaurem i mowisz młodym skad sie bierze ropa. a oni odkryli ropę i mowia za sa tymi pierwszymi Dziekuję Tobie Kazmir za swiatło z lampy naftowej, aby młodzi wdzieli skąd dokąd droga prowadzi
24.12.2024, 16:14 | #744 |
Przestańcie, bo się zarumieniłem
Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. |
|
24.12.2024, 17:10 | #745 |
Fazi przez Zet
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 2 tygodni 14 godz 6 min 47 s
|
Kazmir, jakie tabletki trzeba było brać, aby na samorobce podchodzić pod 2 paki? Miało to hamulce? I czy to widział diagnosta?
Chyba że diagnosta mdlał na widok tego a Ty pieczątkę sam przybijales.
24.12.2024, 18:23 | #746 |
Mam taki plan. Na kolejnym zlocie jak zdrowie pozwoli chciałbym Wam o tym opowiedzieć - pokazać zdjęcia. Nie mam tylko współczesnego rzutnika/projektora Co było powodem zbudowania takiego motocykla i jak był budowany itp. Jak to było za czasów motorowego PRL-u? Jak było na zlotach?
|
24.12.2024, 20:01 | #747 |
A my będziemy wianuszkiem leżeć u Twych stóp i słuchać. słuchać i mlaskać.
Podoba mi się ta wizja
24.12.2024, 20:24 | #748 |
Moderator
|
Rzutnik/ projektor będzie Panie Kaziu.
Wystarczy tylko info gdzie i kiedy.
24.12.2024, 23:12 | #749 |
Miasto: ? nie Wieś kole Bełchatowa
Motocykl: RD07a
Przebieg: 50500
Online: 2 miesiące 2 dni 20 godz 31 min 23 s
|
Nooo to ja , aby podtrzymać atmosferę wigilijno-świateczną muszę dodać od siebie ...
Kolega Kazmir pochodzi z epoki karbonu więc się nie zna ... bo se musiał sam wystrugać motka , ale ja jezdem już z epoki perm-u i jestem przekonany, że Szynszyll na niczym się nie zna ... a zwłaszcza na tym , że Simson i MZ-ka były najlepszymi jednośladami Polski lat 80 i połowy 90. ... iiiii , że Jawy i Cz-etki nie miały żadnych szans Nooooo ... to Wesołych Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia |
Wczoraj, 18:10 | #750 |
Kazmirze, a może opisz na forum?
Zostanie dla potomnych. A to są opowieści, których chętnie się słucha nie raz i nie dwa.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
|