![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
Jaki świeży jaki świeży ??
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Miasto: Pułtusk/Wawa
Motocykl: BMW F650GS Dakar
Przebieg: 91000
![]() Online: 10 min 53 s
|
![]()
Jol jol
![]() ![]() ![]() ![]() Przy okazji sprawdzenia zaworow wymieniam tez napinacz rozrzadu. Jakis sie mieciutki jak kaczuszka zrobil ![]() Jak cos konkretnie chcesz wiedziec to pytaj, bo moge tak pisac i pisac ![]() Bylem nim juz w 2 razy w Rumuni, na Litwie, w Chorwacji i jeszcze paru miejscach ![]() Ostatnio edytowane przez data7 : 11.06.2008 o 22:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
Thx Data7
![]() Powiedzcie mi jeszcze dwie rzeczy ... 1. Jak z ochroną przed wiatrem na GS-sie ? Bardzo wieje ? 2. Czy są jakieś szczególne rzeczy na które trzeba zwracać uwagę przy kupnie czy tylko standardowe jak przy każdym moto ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Miasto: Pułtusk/Wawa
Motocykl: BMW F650GS Dakar
Przebieg: 91000
![]() Online: 10 min 53 s
|
![]()
Zwykly GS ma marna ochorne przed wiatrem, ale na allegro chodza szyby od Dakara. Mega szalu nie ma, ale mi nie przeszkadza
![]() A na co patrzec, hm... przejechac sie i sprawdzic czy nie gasnie sam, np po rozpedzeniu sie na niskim biegu i hamowaniu silnikiem. Jesli gasnie, to moze byc objaw filtra paliwa przytkanego, albo powazniejszych problemow. Chociaz te powazniejsze problemy to raczej tylko w modelach z USA sie zdazaly i to z lat poczatkowych - 2001-2002. Poza tym to tak jak przy kazdym motocyklu. Silnik, pomimo ze singiel, nie ma prawa klekotac. Tzn delikatnie moze, jesli to duzy przebieg. ale 40-50.000 powinien tylko szumiec. Odpalanie wyglada tak, ze trzeba przytrzymac troche dluzej przycisk startera az sie silnik rozkreci. A przy gaszeniu czesto slychac glosne stukniecie. To bendix odbija i tak ma kazdy F650gs, wiec sie nie przestrasz ![]() ![]() ![]() Zadne owiewki w tym moto nie telepia sie, wiec jak sie przejedziesz i cos bedzie stukac, to wiedz, ze nie powinno. Na jalowych obrotach ma miec 1600, jak sie nagrzeje. Odpala sie go bez dodania gazu, bo potem moze sie dziwnie zachowywac ![]() Nie przychodzi mi nic wiecej do glowy, bo dopiero sie obudzilem, ale jak przyjdzie to napisze. Pytaj tez, na wszystko odpowiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
Dzięki serdeczne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Stary (P)iernik
Miasto: Świeradów Zdrój
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s
|
![]()
Jeśli już się zdecydujesz kup lepiej w Niemczech.
Bywa ,że na allegro jest duzo taniej niz na mobile czy motoscout. Pytanie dlaczego? ( przebieg, wypadek) Jestem raczej zwolennikiem kupowania na ebay od 1 euro bez ceny minimalnej Ceny zdecydowanie niższe a sztukę mozna kupic dobrą http://cgi.ebay.de/BMW-F-650-GS-ABS_...QQcmdZViewItem Istnieją przypadki losowe gdzie włsciciel motocykla potrzebuje gotówkę na już i nie ma czasu bujać się ze sprzętem mo motoscoutach czy mobile
Ostatnio edytowane przez Franz : 12.06.2008 o 10:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]()
No Franz, muszę Ci powiedzieć że wygląda na ładną sztukę. Ciekawe do jakiego poziomu dojdzie cena ? I czy to trochę nie strach kupować tak w ciemno bez oglądania ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Stary (P)iernik
|
![]()
Popatrz na ceny i roczniki mobile i motoscout. Będzie przynajmniej 500 euro mniej.
Strach jest. Taki sam jak u nas jeśli jedziesz z Zakopca na wybrzeże i widzisz złom. Wyprawa na darmo. Jeśli kupiłeś na ebay a stan odbiega od opisu nie musisz brać. nic za to nie grozi. sprzedajacy się nawet nie wychyli żeby wystawić ocene (-) Kupno przywiezienie 2tys jakbyś nie miał czym
Ostatnio edytowane przez Franz : 12.06.2008 o 10:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
W sumie racja .....
A jak wygląda sprawa techniczna z kupnem moto w Niemczech ? Chodzi o to żeby przyjechać na kołach a nie ciągnąć lawetą ... czy to jest możliwe ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Stary (P)iernik
|
![]()
Brak kalkulacji. Tablice ( koszt) , załatwiane tablic, chodzenie po urzędach
- czas. przy sprzedaży sprzedajacy musi wyrejestrować. Masz samochód+ hak+ przyczepka - brak( wypożyczalnia). Jedziesz i przywozisz. Na kołach błąd.