![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: WTA
Motocykl: RD07a
Przebieg: stoi
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 14 godz 55 min 9 s
|
![]()
Jeszcze nie tak dawno tak było, że zielona karta była z automatu - jakieś 2-3 lata temu chiba
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 7 min 35 s
|
![]()
A Ja z przekory Dzieja POPIERAM !
Spraw urzędowych pewnie kilka by się znalazło, choćby kontrola drogowa mniej czytatego posterunkowego, któremu nijak polski dowód w przeciwieństwie do paszportu z dokumentem tożsamości się nie kojarzy /przysięgam, że takich posterunkowych nie tylko polska ziemia wydała, sam widywałem CRS-ów pod Paryżewem, którzy nie potrafili bez intelektualnego wsparcia via motorolla mandatu wypisać/. Pewnie i bank na zagranicznym zadupiu w awaryjnej sytuacji na obczyźnie chętniej zobaczy twój paszport niż niewiele mówiący mu zafoliowany bilecik. Druga sprawa to kwestia odmiennych danych w obu dokumentach. Na ten przykład koleś ma inny adres zamieszkania /bo sie kur... przeprowadził/ w starym dow. os. a dokumentach motonga i lejcach - w paszporcie tego typu danych nie ma a Ja kiepsko "parle" zaś mundurowy "bambus" języków się nie uczył więc kłopot gotowy bo jak tu taką rozbieżność naświetlić. Co do zielonej karty pełna zgoda ! Psu na budę ten zielony kwitek - czas by się ubezpieczyciele doporozumieli i głupotę przynajmniej na poziomie Europy zlikwidowali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
heu ?
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 20 godz 17 min 46 s
|
![]()
Zielona karta wymaga wypełnienia takiego 'job twaju!' papira, czego się agentom robić nie chce. Jak się poprosi to dają, no chyba że agent Cię znał i wiedział że i tak będzie musiał pisać, więc bez proszenia wypisywał
![]() BTW nie tak dawno zielona karta była dodatkowo płatna, teraz się ją dostaje za frajer (a do paryżewa Pawle, nie musiałeś mieć zielonej karty - i nie wiem jak ten nieczytaty la żandarm by sobie poradził z polskimi znaczkami =) ).
![]() |
#24 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Ale to twój problem. W którym wieku paszport stał sie oficjalny nic nie wnosi do tematu a stwierdzenie od zawsze było przenośnią..... o ile załapałeś. Sprawy urzędowe mogą być przeróżne, jak spotkasz problemy to się sam dowiesz o które chodziło. Nie będę kontynuował tej dyskusji , dla mnie możesz jechać bez czego tam chcesz twoja sprawa ![]()
AT03 Ostatnio edytowane przez Dzieju : 29.08.2011 o 11:16 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: XR250R
Przebieg: ły
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 11 godz 36 min 5 s
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Administrator
Miasto: Poznań
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 9 godz 38 min 59 s
|
![]()
Panowie,
odpowiadajcie na temat. Opowieści jak i kto gdzieś kiedyś przekraczał granicę są zajebiste przy wódce. O ile dobrze pamiętam, pytanie było dość konkretne: da się czy nie, zakładam, że zgodnie z przepisami. Adagiio i Elwood lubię Was bardziej niż wy siebie wzajemnie (przynajmniej z postów) ![]() Przepraszam za zamieszanie, kolega z forum mnie cytrynówką upoił. pozdr, laska |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Strzelin
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 10 godz 27 min 10 s
|
![]()
Ja przejechałem te kraje z 4 osobową rodzinką kilka lat temu ( było ciężej ) tylko na dowody osobiste + zielona karta .
I pochwaliłem się na takim dziwnym forum dla podróżujących w tamte strony. Wyszło tak jak tu........... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Poznań
Motocykl: Triumph Tiger 800
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 8 min 5 s
|
![]()
Wczoraj szczęśliwie wróciliśmy, z przekraczaniem granic na dowód nie było problemów, dzięki za pomoc!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Mam przerąbane :)
![]() Zarejestrowany: Oct 2008
Miasto: WTA
Przebieg: stoi
![]() Online: 1 miesiąc 14 godz 55 min 9 s
|
![]()
Ooo, no to konkret informacja z pierwszej ręki znaczy się.
Dobrze, że jednak sprawnie przebiegło. Swoją drogą ciekawe, ciekawe...
![]() |
#30 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
Autochtoni w MNE też mi mówili, że jako unijczyk mogę jeździć na ID Card bez paszportu, ale nie sprawdzałem tej wersji.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Przez Bośnię i Hercegowinę do Czarnogóry [Sierpień 2012] | ATomek | Trochę dalej | 47 | 21.04.2013 00:28 |
Szukam map Bosni pod Garmina lub/i OZI | podos | Mapy | 16 | 17.04.2012 13:29 |