![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Łańcut
Motocykl: RD07
Przebieg: 70 000
![]() Online: 3 dni 21 godz 15 min 15 s
|
![]()
Witam
Zastanawiam się zakupem kasku LS2 MX442 wersji niby na dakar 2011 cena jest dość atrakcyjna. Widziałem wykonanie innych modeli jestem mile zaskoczony. Co powiecie na ten temat? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
trzeba by to wziasc do reki i poogladac. firma jak firma:
http://www.ls2helmets.es/ strone maja ![]() ![]()
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Hajnówka
Motocykl: Ktm 690r bmw rt
Przebieg: mały
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 4 godz 45 min 4 s
|
![]()
Mam taki z otwierana szczeką ls2 i powiem tak, drugi raz nie kupie bo niewygodny, paruje szyba okrutnie, rozmiary dziwne mam L a kobita ma M i obydwa sa takie same. Kup cos innego, nie wiem co cie mile zaskoczyło w wykonaniu, tylko cena jest okey.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mistrzu
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 5 godz 33 min 35 s
|
![]()
Malowanie zajebiste!!!! Brakuje w nim tylko wentylacji - otworów pod daszkiem w skorupie i wylotów z tyłu. Ja w swoim podobnym kasku powierciłem je sam wiertłem 14mm i porobiłem rowki w styropianie.
Ja parę miesięcy temu porównywałem kaski enduro z szybą LS2, naxa, itp. Kupiłem Uveksa enduro z Luisa, ale drugim razem zaryzykował bym Naxę bo fajnie wykonana a co do uveksa mam ciągle mieszane odczucia. Kupiłem go żeby w takie chłodne dni jak dzisiaj jeżzić w nim zamiast w kasku z goglami, a okazuje się że szyba paruje gorzej niż we wszystkich kaskach jakie mam/miałem, pin locka nie mogę dobrać ze względu na kształt szyby i parę innych...
Enduro i ADV Ostatnio edytowane przez motormaniak : 20.12.2011 o 13:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Miasto: Giżycko
Motocykl: Lc8 950 Adventure
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 16 godz 6 min 24 s
|
![]()
Doświadczenie mam żadne ale po kilku miesiącach NAXY która była zajeb...e głośna i parowała niczym parowóz dodatkowo ichniejsza L-ka cisnęła mnie w dyńkę że uszy odpadały (miała się ułożyć...), przez przypadek przymierzyłem też L-kę LS2 z szybką i o wiele lepiej; nie wiele myśląc kupiłem i po tygodniu pojechałem się przejechać ze względu na pogodę zrobiłem z 10mil raptem i na początku się oglądałem czy się mi coś do tłumika nie przyczepiło
![]() Pewnie są lepsze ale jak na tę chwilę mając porównanie tylko z NAXĄ uważam że wszystkie parametry (hałas, parowanie i wygoda) in plus . pozdr |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
mistrzu
|
![]()
Naxa ma 2 modele z szybą. Stary w różnych kolorach i dostępny od 2011 nowy model wyłącznie w kolorze czarnym i camo. Jak je oglądałem to te dwa kaski dzieli przepaść, pomimo różnicy w cenie 60 zł..
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: koszalin
Motocykl: RD04
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 17 godz 32 min 23 s
|
![]()
znajomy przymierzal (pare sztuk) tego enduro z szybka niepamietam jaki model wszystkie mialy takie znieksztalcenie obrazu na srodku szyby trzeba odkleic folie i obkrecac glowe i zwrocic uwage,wtedy mialy to wszystkie w sklepie,MOZE tylko przypadek ? ZE WSZYSTKIE TAK MIALY.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
poleca: filcy - jako obuwie trwałe, zawsze modne i wygodne
Miasto: W-wa/Stare Bielany
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 19 godz 44 min 0
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
mistrzu
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Maniak cieszy mnie Twoja asertywność.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Co sądzicie ? | Kubaandcom | Kaski | 2 | 19.11.2012 22:17 |
Heidenau - co o tym sądzicie | wojtek II | Hamulce, kola, opony | 20 | 10.05.2012 12:45 |