![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | ||
Piast Kołodziej
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
![]() Cytat:
![]() Jak jechalem rd07a z fabrycznym tlumikiem to sie nikt nie ogladal - to jest takie ciche, ze mozna podjechac pod sam nos pacjenta i zrobic mu z dupy garaz ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Jaki świeży jaki świeży ??
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 51 min 59 s
|
![]()
Oj miało być szwagrem Pindora a nie bratem ...
![]() |
#13 | |
![]() |
![]() Cytat:
Osobiscie nie bardzo widze sens wymiany tłumika na głosniejszy - no może poza wagą - ponoć są dużo lżejsze od oryginału - ale to już sprawa gustu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
Dla potomnosci
Waga oryginal RD 07a - 8,5 kg Waga Motad Venom RD07 - niecałe 4kg.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Miasto: DW
Motocykl: Pyr pyr
Przebieg: dowolny
![]() Online: 5 miesiące 1 dzień 3 godz 5 min 34 s
|
![]()
Ja mam oryginalny tłumik, chodzi jak chodzi i mam to w dupie. Tak pan chąda wymyślił i tak będę jeździł. Gdybym kupił z innym to bym na tym innym jeździł.
Ale zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. W wielu tematach poruszane są tematy tłumików i innych "usprawnień". Koszta są spore. Potem w innych tematach czytam posty typu "ja bym też pojechał, ale nie mam kasy". Tłumik nie kosztuje 2 zł. Czy warto? Niektórzy jeszcze kupują świadomie gorsze opony bo też im szkoda kasy. Ja mimo wszystko wybrałbym bezpieczeństwo niż hałas. To jest moje zdanie i proszę po mnie nie jeździć jak po kobyle ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Piast Kołodziej
Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
![]() Cytat:
![]() Lubie rozwiazania fabryczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ino ten halas w odp. dawce tez moze miec wplyw na bezpieczenstwo. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
no i dotknąłeś drugiego dna.
zamiast wypierdzielać kase na gadzety może by tak gdzieś pojechać? Mozna z orginalnym tlumikiem tez... naprawdę. A 1200 zeta to jest siano w jedną strone do Kirgizji na przykład.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 53 min 59 s
|
![]()
ale nie jedzie bez tlumika jak trzeba.
Głośny wydech to kompromis mimo wszystko. Ja mam dosc głośny (niektórzy są innego zdania) wydech, ale to mi 3 razy juz dupe uratowało, bo pani mnie nie widziała, ale ryk silnika obudził ją w swojej puszce. Na dłuższą trasę jest uciążliwy niestety, uszy bolą i sama trasa staje się męcząca, chyba tak nie powinno być. Doliczyć do tego trzeba jeszcze, że na przelocie większe spalanie jest (u mnie o 0.6l/100km). Ja z powrotem zakładać będę dbkillera, i tak głośno i nisko gada, a jak przegazuje to mam dodatkowo napierdzielanie w wydech ... (co mi się nie bardzo podoba).
![]() |
#20 |
Common Rejli
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 39 min 17 s
|
![]()
Ja mam tylko nadzieję, że tu się nie zrobi tak jak na forum.motocyklistow.pl. Lubię Was za to, że panuje tutaj spory luz, tolerancja (m. in. szacunek dla woskujących osłony silników
![]() ![]() Ja mam tłumik głośny kupiony pół roku temu (i tyle mniej więcej się zabieram do jego zamontowania). Prawie dwa lata temu słyszałem jak chodzi (w XTZ750) i żałowałem, że go 2 lata temu nie kupiłem. Druga okazja trafiła się na niego właśnie pół roku temu. W międzyczasie nie znalazłem puszki tak brzmiącej jak ta ![]() ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Filtr powietrza AT - kolejne różne dywagacje (watek wydzielony) | podos | Uklad paliwowy i wydechowy | 20 | 27.09.2021 13:37 |