![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2013
Miasto: Poznań
Motocykl: RD03
Przebieg: dużo
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 dni 9 godz 50 min 23 s
|
![]()
Wczoraj, kolejna tym razem mała porcja prac nad
![]() Stalowy oplot na tył, inne poprowadzenie przewodu by nie dobijał do wahacza, prowadnice i odpowietrzenie. Hamuje jak szalony ![]() ![]() Nowa instalacja pod migacze i tylny set, wywaliłem peszel bo strasznie ciężko się z nim operowało. Migacze już zamontowane 10W od KTMa, z przodu takie same. Teraz muszę zmienić przerywacz bo jest pod 2x21W... ![]() ![]() Mam parę rożnych koncepcji na tył, załatwiłem różne ogony, m.in od Kata, nic mi nie pasuje. Rama główna w AT jest tak poprowadzona że za siedzeniem błotnik od innych sprzętów wygląda po prostu śmiesznie, idzie za wysoko i wygląda jak wieśtuning. Także na razie zostawię oryginalny, ma swój uro, dodatkowo plastiki po spawaniu i lakierowaniu powinny pomóc. Bagażnik wjedzie w formie płyty alu lub ten po proszkowaniu. Czego szukam, może mi podpowiecie: 1. gmoli i stelaży pod bagaż do RD03 - jakaś ładna robota najlepiej forumowa ![]() 2. deflektor na czaszę, niski widziałem że ktoś na forum to składa sam... Pod koniec tygodnia jedziemy dalej z koksem... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#32 |
|
![]()
Uch.... W końcu odebrany zbiornik i tylne boczki od lakiernika... Na razie zamontowalem na moto, w kolejnym kroku naklejki/decale lub na co wpadłem przez przypadek.... Aerograf... Może bedzie ten sam efekt na jednej płaszczyźnie :-)
Na razie: Deflektor od furumowicza: ![]() Uszczelki "U" zabezpieczające owiewkę i zbiornik: ![]() Prace nad szpejem: gps i iPhone plus reszta: ![]() A tak to wyszło prawie o północy.... Efekt bedzie mega jak sie zabiorę za decale ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() .... Na razie to tyle ze staruśką rd03..... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#33 |
|
![]()
Acha, krótki sposób jak sobie poradzić z brakiem wskaźnika temperatury w super duper nowoczesnym kokpicie, gdzie nie ma na polskim rynku dostępnych tych modeli z feralnym wskaźnikiem:::::::::
![]() Ori wskaźnik..... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 |
|
![]()
Dobra jedziemy dalej z tym tematem.... Kolejny odcinek pod tytułem: jak zrobić dobre "malowanie" nie malując ani cm.2...
![]() ![]()
![]() |
#35 |
|
![]()
W międzyczasie okazało się że zrobiłem gafę jak cholera i zalałem "ociupinke" za dużo oleju do silnika i zaczęło go wywalać... Zatem zabrałem się za odkręcenie świec... nie spodziewając się porażki kupiłem rurkową 18' a to doopa... potem się okazało że jak to już było 1000x na forum trzeba mieć albo samoróbkę albo oryginał.
No to zdejmujemy kapy zaworowe, będzie łatwiej mówię sobie... będzie łatwiej.... ![]() Nauczony pracy na boxerach i singlach nie spodziewałem się takich problemów jak na przykład... zdjęcie kapy zaworowej!!!! coż, woda do zlania z chłodnic, demontaż i poluzowanie węży, chłodnic, mocowań, przewodów... MASAKRA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale przynajmniej zrobi się świeżą wodę, zaworki, 4 nowe świece itp... Wałki i krzywki idealne, w lepszym stanie niż nowe w KTMie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#36 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 40 s
|
![]()
Kuba - pięęęęękna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2014
Miasto: Rz-ów
Motocykl: RD07
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 14 godz 42 min 51 s
|
![]()
Mózg w kawałkach...mega maszyna się kroi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
|
![]()
Mirek porobię fotki z miarką i wstawię żebyś sobie to wyklepał sam
![]() ![]() A co do oklejenia -- to planuję dać oryginalne pasy jasno-niebiesko-czerwone z napisami jak w oryginale ale we własnym układzie ![]() Dzisiaj zawory, i świece, nowe oringi mam już do węży od chłodzenia, sklecam i odpalam, jeszcze myślę nad synchro gaźników ale gdzieś mi manometry zjadło... ![]()