|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
11.01.2009, 22:29 | #91 |
Dobra panowie to teraz zapytam o MItasy do cięższego terenu. Jeżdżę od jakiegoś czasu na C-02 o dziwo jeszcze kostki nie odpadly a w terenie to cud miód malina, na asfalcie do 110 mozna jechać, powyżej tej predkości tył zaczyna byś strasznie niestabily. po ok 4 tys teren/asfaslt widać znaczne zuzycie. teraz pytanie jaką gumę "tylko i wyłącznie z oferty mitasa" dobrać na przod. zastanawiam sie nad C-17 lub E-09. interesuje mnie wytrzymałość szutry/teren i prowadzeni do 120 max.
Ostatnio edytowane przez majo : 11.01.2009 o 22:32 |
|
12.01.2009, 01:48 | #92 |
Administrator
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 3 godz 49 min 59 s
|
tak jak Majo gadaliśmy, Mitas na tyle (i u mnie na przodzie) koło 150km/h dawał rade, ale przód powyżej 140 już mniej stabilny się robił. Generalnie dają radę 9-tki. Z E-07 na przodzie będziesz miał stabilniej napewno.
C-02 z założenia jest oponą pod mimo wszystko lżejsze niż AT motocykle, ale też da rade. Jest jednak małe ale ... nie ma homologacji na ulice a co za tym idzie to widać ... czerwony, wtopiony pasek w opone ... jak glina się znajdze upierdliwy to może dowód zabrać za to.
12.01.2009, 12:18 | #93 |
gsm: 512242193
Miasto: Rzuchów
Motocykl: RD11a
Galeria: Zdjęcia
Online: 4 miesiące 3 tygodni 2 dni 12 godz 37 min 34 s
|
majo smigasz na c02 w africe ? jaki przebieg masz obecnie i jak jeździsz bo ja się na to tez łasze ino do trampka
a jeszcze jedno do jakich predkosci dochodzisz na luźnym ? bo siłę uciągu ta opona musi mieć niesamowitą c17 bedzie zdecydowanie lepsza na luznym e09 na asfalcie |
12.01.2009, 12:55 | #94 |
Administrator
|
Pałeł, za chwilke będzie trzeba zrobić fan klub mitasa C-02
12.01.2009, 15:41 | #96 |
zrobilem na niej ok 4- 5 tys , , 60/40 asfalt/teren myśle ze wytrzyma jescze w tym cyklu max 2 tys na asfalcie jak pisalem mozna jechac 110 , powyzej tej predkości zaczyna sie ostra walka w terenie ile masz odwagi przy 100 prowadzi sie nieżle
Ile wytrzyma przod E-09 a ile C-17 na szutrach i kamieniach Na mokrym asfalcie sie nie rozpedzalem za mocno |
|
12.01.2009, 17:34 | #98 |
Administrator
|
T63 jest ok, sam wiesz, ja jestem ciekaw jak na odchudzonej mojej AT da rade C-02
13.01.2009, 15:09 | #99 |
Motocykl: RD03
Online: 2 tygodni 3 dni 19 godz 28 min 14 s
|
A więc z mojego pkt widzenia:
1. C-02 daje rade nawet na nie odchudzonej Afri ale tak po prawdzie to na błoto nadaje sie średnio i trzyma nieźle tylko na nowym bieżniku /mimo wszystko jednak znacznie lepiej jak E-09/. Na szutry, twardszy teren czy po prostu kamienie nadaje się idealnie. Co do wytrzymałości i przebiegu jaki na niej można osiągnąć nie będę się wypowiadał bo to głównie zależy od stylu jazdy i podłoża /mnie wytrzymywała 2-4 tyś. przy "mieszanej" jeździe - po stracie mniej więcej połowy wysokości kostki opona świetnie trzyma na suchym asfalcie ale niestety tylko na asfalcie i ewentualnie laitowym szuterku, kostki są "stożkowe" więc czym niższe tym szersze przez co mniej agresywne/. 2. C-17 jest niezła i w Afri da rade ale o "komforcie" należy zapomnieć, ta opona nadaje się max do 100km/h ale czasem latałem na niej znacznie powyżej tej wartości. Osobiście polecam C-19, jest zbliżona do C-17 ale mam wrażenie, że kostki są nieco "sztywniejsze" przez co moto o słusznej wadze mniej "pływa" na twardym. 3. Jak złoże drynde będę na tyle testował chyba Kende /miał być Michałek chyba AC-10 czy 12 ale koleś stwierdził, że Kenda na nasz błotnisty teren będzie lepsiejsza bo ma nieco wyższą i rzadszą kostkę/ a potem Dunlopa D-606, którego odebrałem w sobote /opona typu TwinDuuuuro w zalecanych proporcjach 80% teren, 20% asfalt, dostępna w USA ale może i na UE doszła/. Aaaa no i na koniec - to co napisałem o Mitasach odnosi sie jedynie do motocykli użytkowanych "turystycznie" czyli w terenie, żeby nikomu do głowy nie przyszło na zestawie C-02 + C-fafnaście śmigać asfaltami np. po chorwackim wybrzeżu - ZDROWIA i przemyślanych wyborów |
|
|