![]() |
#41 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Sexu i biznesu
Motocykl: CRF1000, R80G/S PD, DR650SE
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 3 godz 3 min 52 s
|
![]() Cytat:
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
![]() |
![]() |
#42 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Warszawa / Ankara
Motocykl: SD 04
Przebieg: 17000 +
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 7 godz 29 min 40 s
|
![]()
"Masz więcej mocy-mniej odwijasz."
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Wlkp
Motocykl: CRF 1000D Transalp-XL650V CB750 BMW-R850R
Przebieg: 400
![]() Online: 6 dni 53 min 12 s
|
![]()
Czy ktoś z Was może odnieść się do tematu zmiany map w silniku w kontekście pracy z DCT ? Chodzi mi o to czy przy zmianie parametrów pracy silnika , komputer zawiadujący ustawieniami na skrzynie nie będzie wariował bardziej ?
Przy skrzyni manualnej każda taka zmiana koryguje samego kierownika, ale w przypadku skrzyni automatycznej nie wiem czy nie wprowadziłoby dodatkowego zamętu. Pytam, bo nie znam się na tym. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 1 dzień 4 godz 47 min 9 s
|
![]()
Na fejsbukowym profilu NAT wypowiadają się ludzie którzy montowali Rapida również w DCT. Każdy jest zadowolony.
![]() |
#46 |
![]() |
![]()
Mada, były już testy, czemu taka cisza w temacie ?
![]() |
#47 |
|
![]()
Bo wyciągali i ostatnio żelastwo z nogi i jestem niechodliwy...
W przyszłym tyg dopiero będę składał moto.
![]() |
#48 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Inaczej wszystkie samochody z grupy VAG ze skrzynią DSG nie dałoby się chiptuningować. Ja osobiści po zabiegu zmiany map w NAT zrobiłbym profilaktycznie reset sterownika DCT. |
|
![]() |
![]() |
#49 |
|
![]()
Zamontowane przetestowane.
Montaż jest uciążliwy, bo trzeba bak ściągać, po drugie jak zobaczyłem tą dodatkową wiązkę, to się przeraziłem ![]() Przekręcam kluczyk wszystko świeci, odpalam silnik działa nie świeci się czekendżin sukces! Pierwsze testy odbyłem we czwartek koło 21. Więc było to dosłownie wokółkomina, przejechałem może 5 km. Kręciłęm go na maxa, wróciłem i byłem załamy wywalone 1500zł w błoto, może coś tam lepiej idzie, a może nie... nie byłem w stanie stwierdzić. ![]() Trudno trzeba jeździć ![]() Wczoraj piękna pogoda nawinąłem sobie 500km wokół tatr, później beskid niski radocyna itp. Na pełnym otwarciu przepustnicy nie ma różnicy, ale przy naormalnej jeździ czy odwijanie do 1/2 gazu moto wyrywa do przodu jak złe, koni nie przybyło, ale moment w środkowym zakresie zdecydowanie wzrósł, najbardziej odczówalne jest to od 4tyś. nawt moja babina stwierdziła że afra przyspiesza jak KTM i się musi mocniej trzymać('przyspiesza jak KTM' to komplement ![]() Co więcej pod koniec dnia moto ciągnęło jeszcze lepiej, czyli wychodzi że sobie naprawdę koryguje mapy to ustrojstwo. Pierwszy zbiornik i spalanie wyszło 5.8 dokładnie tyle ile pokazywał komputer-czyli pali troszkę więcej, komputer zawsze pokazywał o 0,3-0,4l więcej, niż było rzeczywiste spalanie. Drugiego baku nie zdążyłem wyjeździć, a sam Rapid ma się dostrajać do 1000km więc testy będą trwać. ![]() ps. myślę że z kompletnym układem wydechowym to by dopiero robotę zrobiło.
Z początku porwał mię śmiech pusty, a potem litość i trwoga. Ostatnio edytowane przez madafakinges : 16.10.2017 o 10:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2015
Motocykl: KTM 990 Adv
![]() Online: 1 miesiąc 1 dzień 16 godz 6 min 57 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Tuning Afryki. | Tomasa | Wszystko dla Afryki | 118 | 18.01.2016 22:39 |
tuning stopki centralnej | Tomasa | Wszystko dla Afryki | 5 | 21.09.2013 22:12 |