![]() |
![]()
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
to jest zdecydowanie najlepszy sposób. Amerykańska drogówka też tak podnosi swoje harasy. Inaczej sie nie da. Kiedyś próbowałem złapać Afrykę w momencie kiedy leciała i przepłaciłem to małą kontuzją nadgarstka- nie polecam chociaż wtedy mi do gleby nie doleciała.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Łódź
Motocykl: RD01
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 22 godz 24 min 0
|
![]()
no na płaskim i z kuframi tak ale jak będzie troche krzywo no to najlepiej dwie lub trzy osoby , fajny sposób jest tu na filmie sprawdzone działa
i sposób pierwszy: Ostatnio edytowane przez ramires : 27.04.2008 o 12:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Piast Kołodziej
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Toruń
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 tygodni 17 godz 44 min 37 s
|
![]()
No ja do tej pory raz podnosilem AT, w lesie i w piasku. Pierwsze dwa podejscia nieudane, dopiero jak zobaczylem ze sie paliwo z baku leje, to sie chyba wk***lem i silowo podnioslem (stojac po stronie boku, na ktory sie przewrocila).
Ciezkie bydle jest, no i w piachu slabo z zaparciem sie bylo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
stęchły
Miasto: Zbąszyń
Motocykl: RD07a
Przebieg: 130000
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 11 godz 44 min 49 s
|
![]()
Po prostu chwytam za kiere i podnosze. To nie jest T-34
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Łódź
Motocykl: RD01
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 22 godz 24 min 0
|
![]()
no może ja mam zepsuty, bo pod koniec dnia to nawet we dwóch jest zajebiście ciężki pomijam utrudnienia terenowe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 godz 7 min 56 s
|
![]()
Nie podejmę tematu terenu ale na szosie zawsze podchodziłam od strony boku, na który poleciała. Łapię za kerownicę, podciągam do góry i kolanem i kolanem. Zaznaczam, że toarzyszą temu silne emocje i dlatego zmieniam się w tak waleczną babę :-) Zawsze się udaje :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
![]() |
![]()
Tylko że na filmie pokazywane jest podnoszenie boksera w garażu który nie kładzie się całkiem na boku a tylko trochę ,dotyczy to też sprzętów typu czopkopodobnych z szerokimi gmolami.
W innym filmie w terenie do tegoż boksera potrzeba nawet ze 3 osoby. A o ile pamiętam inne moto kładą się płasko to i taki tylny sposób nie zda egzaminu , a w piachu czy innej luźnej nawierzchni raczej wcale.......
![]() |
#9 |
Motocykl: RD03 RD07a T7-WR
Przebieg: 666
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 tygodni 5 godz 56 min 9 s
|
![]()
Nie mówiąc o tym jak zdarzy się to na górce..... a koła są wyżej...
![]() |
#10 |
księgowy...
![]() |
![]()
...a koła są wyżej..
Za tylne koło przekręcasz moto wokół osi silnika o jakieś 180 stopni, moto będzie tyłem do poprzedniego kierunku jazdy... A potem jedną ręką za kierę(koło na wprost),drugą za zbiornik i heja aż żyłka w d.... pęka... Dlatego uważam,że w plener należy jeździć co najmniej w dwa moto, nie tylko w celach towarzyskich, ale bezpieczeństwa. ![]() pozdr. |
![]() |
![]() |