![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#361 |
![]() |
![]()
ufff... popracowalem dzis 12h w warsztacie od czasu do czasu uzywajac mojej nowej zabawki. dokladnie wlasnie tak - zabawki
![]() reasumujac - jest za ta kase bardzo ok. jak sie nie zdupczy i bateria nie umrze po tygodniu bedzie super pomica w warsztacie. kazda wolna kase jednak przeznacze na cos co ma prawdziwe 300-400Nm, jest lekkie i ma 3-4 moce dokrecania bo tego najbardziej brakuje. nie ma ograniczenia sily dokrecania wiec cos delikatnego mozna zerwac. super bylby klucz - i sa takie - co maja full range, 120Nm, 35Nm i sprzegla. ta zabawka jest niemierzalna i nieprzewidywalna. wazy 1640g z aku 4Ah i 1040g sama. wiec ten wynik jest ok. na fotce lezy kolo mojego powietrza ktore jest ciezsze ale gabaryty jak widac. ot taki odpustowy sprzet z kramow - narobil mi smaka na cos serio ![]() co do Metabo to dzis wpadl kolega co pracuje w duzym warsztacie renowacji samochodowych zabytkow i mowi ze 99% elektro narzedzi maja Metabo a przerobili sporo marek. to kleka najpozniej. a przerob maja spory, wiec niesmialo zerkam w ta strone.
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 17.03.2018 o 20:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Szynszylu takie coś sobie kup : https://eshop.wurth.pl/is-bin/INTERS...but=%255B%255D
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#364 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]()
Ta ja wiem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2016
Miasto: Kraków
Motocykl: już nie mam ;(
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 5 godz 44 min 0
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
![]() |
![]()
mozna jeszcze tak zagrac
![]()
![]() |
#367 |
![]() |
![]()
Jest jeszcze Makita. Mam dwa inne ich narzędzia i robią robotę. Jakość wykonania bardzo OK. Made in Japan, samo urządzenie i baterie(przynajmniej te co ja mam.Już kilku letnie).
Wrętarka akumulatorowa ma już ponad 8 lat. Baterie wciąż trzymają, choć oczywiście nie tak jak na początku. Tym razem wziąłem Metabo, bo Makita z nowych urządzeń ma tylko klucz udarowy z momentem 285Nm i póżniej ok.1000Nm. Nic po środku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
![]() |
![]()
zbieram na cos pro. chwilowo poznecam sie nad tym malym uposledzonym azjata - jak na rase panow przystalo
![]() ![]() https://youtu.be/TqtehtSB0LI wypierdalac robic mi dobry bateryjny udar! ![]()
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 18.03.2018 o 21:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Co do udarów elektrycznych ... ostatnio kupiłem sobie Milwaukee m18 fiwp12. Taki mały, a ma 300Nm. I myślę, że moge w to uwierzyć. Ma 4 tryby, z czego pierwszy to 40Nm, kolejny 120Nm i trzeci 300Nm. Czwarty to jakiś specjalny do dokręcania (maks 120Nm, automatycznie wyłącza się po 1sekundzie klepania śrubki po dobiciu.
Z testów na ustawieniu 120Nm odkręciłem zimówki w samochodzie dokręcanie z buta 2 lata temu. Po dokręceniu na "nowo" kluczem dynanometrycznym na 110Nm ... udało się odkęcić na ustawieniu 40Nm. Trafiła mi się fajna promocja na ten klucz i kupiłem. Teraz nowy model ma ciekawą funkcjonalnosć, bo możemy przez telefon ustawić ograniczenia na Nm i mozna używać tego klucza do dokręcania śrub (oczywiście nie jest to mega dokładne jak klucz dynanometryczny, ale wydaje się spoko rozwiązanie) |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
![]() |
![]()
mi wlasnie takie zabaweczki przyszly kurierem. 8-14 i 4-10. z tym ma robic moja koniobijka
![]() to milłoki bardzo przyjemne - sprzedawcy podaja takie parametry: Zakres mocy [Nm] 201 - 500