![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Chemiku, jeździmy na MTB. Młody (14) ma fulla enduro więc Enduro Srebrna Góra mnie czeka na hardtailu chyba
![]() Dzięki wszystkim za Dolny Śląsk. Przemieszczam się w lubuskie w ślad za rafem bo czasu braknie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Wrocław
Motocykl: Husqvarna 701 Enduro
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 15 godz 23 min 25 s
|
![]()
Jeśli chcesz coś bardziej na zachód to poniemiecka fabryka amunicji w lesie obok Krzystkowic. W necie jest pełno info o tym.
Nieco dalej masz poradzieckie miasto Pstrąże, lecz musiałbyś sprawdzić jaki jest aktualny stan tego, gdyż ze 2-3 lata temu rozpoczeto rozbiórkę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Pstrąże mam w planach rowerowo zwiedzić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 6 godz 49 s
|
![]()
Pstrąża prawie nie ma. Jak ktoś lubi to jedynie jazda po poligonie ale na rower to średnio. W Kozłowie przy stawie zazwyczaj masa ludzi i nic ciekawego - chyba że poszukasz czegoś dalej od drogi - pełno tam stawów po żwirowni - głębokie z czystą wodą ale trzeba uważać bo dużo żelaza po maszynach, taśmociągach. Blisko już do Bobru. Duży stary wiadukt prowadzący do Pstrąża. Kiedyś nikt nie mówił Pstrąże tylko Strachów :-) takie czasy były... Koło Szprotawy osiedle z lotniskiem i hangarami.
Łęknica i park koniecznie. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Odi Profanum Vulgus
![]() Zarejestrowany: Jun 2017
Miasto: FZG/SRB
Motocykl: RD04
Przebieg: 60 +
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 20 godz 39 min 37 s
|
![]()
Witaj, Pstrąże osiedle juz nie istnieje, pstrąże "silosy" jeszcze tak, polecam żagański Stalag Luft 3 czyli Muzeum Obozów Jenieckich na ulicy Lotników Alianckich, w sam raz na rower można objechać cały obóz i wyobrazić sobie ogrom obiektu. Kampera spokojnie na parkingu mozesz zaparkować. Gdyby naszła Cię ochota na wycieczkę śladami czterech pancernych to chętnie oprowadzę, w sam raz na rowerowy off!!!
![]() - Krzystkowice polecam - MRU polecam, obrotowy most w miejscowości KURSKO i "dzikie" panzerverki obiektu "Shill" panzerverk w m. Kaława.
![]() |
#16 |
![]() |
![]()
Tak bardziej na północ od MRU...
Świebodzin figura Chrystusa. Po niemieckiej stronie Fort Gorgast (kilka euro za zwiedzanie), po naszej stronie też jest kilka twierdz (dobry stan w Kostrzyniu), ale raczej ruiny... Chwarszczany-kaplica Templariuszy (raczej nie do zwiedzania wewnątrz), obok dobra karczma. W tej wichurze też miody (także pitne) wszelakie medalowe możesz kupić. Gozdowice-przeprawa promowa na stronę wroga. Cel-podnośnia statków w Niederfinow (zależnie od obostrzeń korona). Gozdowice mają też małe muzeum Wojsk Inżynieryjnych, często latamy stamtąd 126-ką w stronę północy. Między Stare Łysogórki a Siekierki cmentarz wojenny-warto się zadumać... Za Osinowem Górnym-góra Czcibora-łydki będą ćwiczone... Między Stary Kostrzynek a Osinów Dolny masz najbardziej wysunięty punkt na zachód (taki kamień z napisem), można fotę do albumu strzelić. Krzywy Las przed Gryfinem, nie za bałdzo...choć jak czas pozwoli... Jeśli chodzi o wędkowanie to wzdłuż Odry można jechać, później wskażę namiary GPS. Może być trudno o miejscówkę, bo wędkarzy dużo na weekend, ale coś się powinno znaleźć na miejsce do kontenplacji i dojścia do tych samych wniosków co Heraklit... Jest jeszcze pod krajnikiem Dolnym Dolina Miłości, ale ja tam nic ciekawego nie upolowałem ![]() Wypadałoby nad morze skoczyć ![]() Jeszcze coś później dopiszę... Ostatnio edytowane przez Artek : 05.06.2020 o 00:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Za zielonymi górami, za lasami
Motocykl: czarny, pomarańczowe ladaco
![]() Online: 7 miesiące 1 tydzień 3 dni 13 min 9 s
|
![]()
Tu jeszcze nasza wycieczka nad morze wzdłuż Odry http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=21783
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ściana wschodnia | NUROFEN | Umawianie i propozycje wyjazdów | 12 | 27.05.2017 09:19 |
Ściana wschodnia | rArek | Polska | 20 | 22.08.2014 22:11 |