![]() |
|
Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Sexu i biznesu
Motocykl: CRF1000, R80G/S PD, DR650SE
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 3 godz 3 min 52 s
|
![]()
Dobrze, ze napisales, bo juz mialem smarowac wszystko co popadnie.
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Warszawa
Motocykl: Tenere 700
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 16 godz 45 min 41 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2018
Miasto: Słocina
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 23 godz 14 min 23 s
|
![]()
Żadna membrana w kurtkach nie jest wieczna. Znam to z żeglarstwa. Najdroższe sztormiaki oddychające nie przemakają jeden sezon. Potem nie pomaga nic.
Tak więc na motór olewam temat i w razie deszczu klasyczny nieprzewiewny kondon z ceraty (teraz mam Oxforada za niecałe 2 stówki), który ubiera się 3 minuty. Do tego butki z ceraty i mogę jechać godzinami w ulewie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Sugeruję wydać trochę kasy i kupić coś z Gore Pro i zmienisz zdanie. Mój zestaw służy mi już 5 lat i działa jak pierwszego dnia... |
|
![]() |
![]() |
#25 |
Administrator
![]() |
![]()
Dawno temu jak jeszcze Decatlon się za bardzo nie wycwanił używałem ichniejszego Novadry , butla 500ml wychodziła ok 20zł.
Naprawdę działało i na buty , i na lazyjacka i inne. Potem cwaniaki w Decatlonie zmieniły nieco nazwę i zmniejszając spreje dołożyli wyższą cenę. Nic dziwnego że są na granicy zwinięcia interesu skoro wiele rzeczy mają drożej niż gdzieś indziej. Ostatnio zakupiłem impragnol , dobra cena i dobra pojemność , 400ml , skuteczność jest choć trudno powiedzieć czy lepsza od Novadry.... no ale jego już od dawna nie ma. Generalnie nie ma się co oszukiwać że jakiś preparat zrobi nam chokus pokus i będzie cudowne działanie. Sklasyfikował bym je jako wspomagacze/przedłużacze szczelności.
![]() |
#26 |
malarz
![]() |
![]()
Wcześniej impregnowałem Nikwax'em, ale teraz używam i również polecam Grangers.
![]() |
#27 | |
![]() |
![]() Cytat:
Wydupcyłem całą puszkę na spodnie i jeden dwa dni jest ok i są kropelki spływające. W tym sezonie jakbym nic nigdy nie impregnował - ani kurtka ani spodnie nie są wodoodpychające. MOOOOOOŻE to wina 12 letniej cordupy ![]() ![]() tak więc nie mogę powiedzieć, że polecam. zostawiłem jedną puszkę na impregnację butów jakbyśmy gdzieś leźli ale na kurtkę szukam wciąż. nikwax nichujenia się nie sprawdził - prałem w tym szuwaksie potem impregnacja ma mokro. nope... ![]() wiem co muszę zrobić - kupić spodnie i kurtkę z gore... widziałem gdzieś taki wątek okazyjny... do 5 tys złotych ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Tankbag - jaki macie, jaki polecacie | Novy | Gadżety / wyposażenie | 57 | 21.04.2023 10:59 |
Jaki olej do XTZ 750 '90 | LuckyOne | Regularne czynności serwisowe | 1 | 15.03.2015 10:57 |
jaki kask? | bosman | Kaski | 0 | 28.07.2011 10:51 |