![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2013
Miasto: Tarnowo Podgórne
Motocykl: ATAS'18
Przebieg: 40000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 20 godz 51 min 8 s
|
![]()
Czy zna ktoś kody klocków Nissin do ATAS '18?
Dla EBC to przód FA679HH, tył FA174HH ale nigdzie nie mogę znaleźć Nissinów. Czy może brać EBC? Pozdrawiam Marek |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
sprobuj z japonskim vesrahem. brembo tez robi.
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Mnie założyli Vesrah po 24 tys. i drugi raz tego nie chcę. Nie hamuje tak skutecznie jak oemy. Jest tańsze i najwyraźniej słusznie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() |
![]() Cytat:
sporo w japonskich motocyklach robi Vesrah jakby sie komus wydawalo ze to honda czy yamaha nie bierze czesci od kooperantow. 3/4 motocykla to produkty innych niz rodzima firm. Nissin, Tokiko, NTN, KOYO, DENSO, Vesrah, SHOWA, DID, Keihin, Mikuni, Sumitomo... a co do taniosci. sruba m12 na wal do XVS1100 kosztuje 126PLN. taka sama samohamujaca 12.9 kosztuje 2pln. slusznie bo to magiczny OEM ![]() ceny OEM to zupelna szajba. zbiornik do VTX1300 w polskim salonie 9200pln. w USA 2800pln... nissiny OEM kupowalem po 80pln co by sobie dilerzy nie wymyslili... magiczny woreczek robi z lozyska NTN 1100pln gdy w katalogu to samo jest po 90PLN. filtr powietrza do babci XTZ750 w salonie kosztuje 240pl a sa dwa itd. itp...
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 05.08.2020 o 08:47 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
oznaczenie klocka masz wybite na klocku. z tego co widze to w katalogu nissin klocki nie sa dostepne. honda zamowila partie i zastrzegla sobie wylacznosc. juz sie z tym spotykalem. lozyska ntn wyjete z silnika nie figuruja w katalogu komercyjnym. chcesz kupic - tylko diler. w enduro 7 klocki przod kosztuja 293pln bo honda ma fantazje i lubi rzezbic swoich klientow. szukaj alternatywy bo ta cena to jest cyrk. masz Vesrah, SBS, Brembo do wyboru. do tego przewody w oplocie i ma hamowac.
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 06.08.2020 o 19:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Klocki OEM to są Sinterowe? Bo chcę zamówić EBC,a nie chciałbym aby szybciej tarcza poszła.
Brembo: Tył: 07HO36.SP Przód: 07HO63.SA Ostatnio edytowane przez dzinks : 20.08.2020 o 10:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Co jest na oryginalnych w crf1000 widać poniżej. Tak dla potomnych
![]() ![]() Wziąłem w końcu Brembo na tył, ale przód też już muszę zamawiać. Może z 1000km jeszcze dadzą radę Ostatnio edytowane przez dzinks : 23.08.2020 o 21:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
[QUOTE=dzinks;693880]Klocki OEM to są Sinterowe? Bo chcę zamówić EBC,a nie chciałbym aby szybciej tarcza poszła.
Brembo: Tył: 07HO36.SP Przód: 07HO63.SA[/QUOTE Tak są sinterowe. Ja wziąłem EBC w końcu i są OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Tak wyglądają oryginały przód, dziwne jest że mają nie do końca te same oznaczenia.
Ostatnio edytowane przez M_XX : 24.08.2020 o 13:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Klocki nissin | rambo | Wszystko dla Afryki | 80 | 18.11.2010 20:44 |