![]() |
#121 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Dlatego ja do DCT mam mały jump starter I takie przygody jak Twoja raczej nie są mi straszne. Inna sprawa, że tego jump startera jeszcze nie musiałem używać 😉
|
![]() |
![]() |
#122 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Ale, że jak bateryjka słaba to się nie pojedzie mimo że moto odpala?
![]() Lipa jak ch.. Ostatnio edytowane przez Emek : 11.03.2021 o 13:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2016
Miasto: Zagórów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 1 dzień 3 min 4 s
|
![]()
Z tego co Chłopaki piszą to pojedzie się. Tylko procedura odpalania dłuższa bo trzeba zagrzać. Zgasić. Odpalić i już można jechać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Gość
|
![]()
Problem w tym że na forum piszą zazwyczaj ludzie, którzy mają jakiś problem. Jedna, dwie czy dziesięć osób... A reszta, która nie ma żadnych problemów w tej czy innej dziedzinie siedzi zazwyczaj cicho. Bo co ma napisać? Że udało mi się moto odpalić po mroźnej nocy...?
|
![]() |
![]() |
#125 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Zaiste dziwaczne to że trzeba wozić jump starter mimo że się nie przydał (pewnie kwestia czasu, sam myślę taki zanabyć tylko nie wiem jaki) czy stosować taktykę żeby ten automat się nie zawiesił. W sensie co ma do tego czy bateria taka czy sraka skoro silnik pracuje. Ja się na tym nie znam ale coś tu nie bangla. Pewnie że tylko z problemami będą posty i nikt się nie będzie chwalił że mu Afra odpaliła z rana.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
![]() |
![]()
Wg. mnie to robota żółtych ekonomistów. W nowej afryce mała bateria w vfr1200 też(11,8Ah) a viadrze była 18Ah bateria.
![]() |
#127 |
Gość
|
![]()
W NAT od 2018 to jest zaledwie 5 czy 6Ah
|
![]() |
![]() |
#128 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 10 godz 16 min 12 s
|
![]() Cytat:
Problem na pewno wystąpi gdy aku będzie słaby lub wadliwy lub warunki uruchomienia silnika (b.niska temperatura w połączeniu z niedomaganiem akumulatora). Mój lion był wadliwy już jako nowy, kosztował dużo dlatego jak nie będę musiał nie warcam do tej technologii. Stary 6-letni yuasa odpala silnik w każdych warunkach i skrzynia zawsze pracuje już od uruchomienia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 33 s
|
![]()
Mdxmd - nie wiem, co w Twojej Afrze jest nie tak, ale u mnie NIGDY taka przypadłość (jaką opisujesz) nie miała miejsca.
Jak silnik odpalił to ZAWSZE wchodził bieg i jazda. Może gasisz silnik nie wyrzucając na N i jak napięcie w aku spadnie to takie rzeczy się dzieją? Jedyne, czego doświadczyłem to silnik nie chciał odpalić po zimie i tylko wtedy miałem w pogotowiu Jump Starter. Nigdy go ze sobą nie woziłem na żadne wyjazdy.
![]() |
#130 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2009
Miasto: Łomianki
Motocykl: tymczasem przerwa
Przebieg: stały
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 7 godz 28 min 58 s
|
![]()
...wydaje się więc, że to bardziej problem akumulatora, niż DCT. Bo że DCT do sprawnego działania wymaga sprawnego aku, to jest bardziej "feature" niż "bug"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
naprawa silniczka dct , silniczek dct |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Skrzynia biegów. | mazurrd07 | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 0 | 20.01.2017 22:34 |
Dwignia biegów | hero | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 4 | 24.08.2008 01:59 |