![]() |
#41 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Ta złączka to moja nemezis. Jak ja nienawidzę się pier.....ć z jej zaciskaniem lub lutowaniem.
Graty mam już wszystkie u siebie na obie edycje i nie planowałem nic dokupować, zastanowię się nad tematem - ale ja tego zarabiał na kablach nie będę ![]() ![]() Na szybko patrząc oryginalne AMP TYCO (bo jest wiele podróbek i zarabianie ich w kable to masakra) wychodziłyby 5,5zł za parę czyli jak na rozdzielacz 4szt. to 22zł. Zdaje mi się że spokojnie możecie zakupić te złączki w necie ale mogę ewentualnie je zorganizować, mam lokalnie dostępne. Tymczasem kilka fot z fazy "produkcji" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam zimny |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
No to dziś nasłałem Wam k..... ekhm rozdzielaczy
![]() Stan aktualny: Edycja 1 - 16 szt: 1. ŁukaszBia 1szt - wysłany 2. Wierny 1szt - wysłany 3. sudden 2 szt - wysłane 4. żuk 1 szt - wysłane 5. Forum Trampka - Długi1 1szt- wysłany. Marekox - będzie robione. 6. Szok 1 szt. - wysłany 7. Raf 1szt - wysłany 8. tadzik 4 szt. - będzie robione 9. Bałtrok 1 szt. - będzie robione 10. Vidon 1 szt. - będzie robione 11. CzarnyEZG 1szt - będzie robione Pozdrawiam Zimny Ostatnio edytowane przez zimny : 10.02.2023 o 12:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Zimny ogarnij sobie zaciskarkę
![]() Jak robisz coś z kablami raz za czas to na bank będziesz zadowolony. Te superseale, sumitomo czy zwykłe końcówki... wszystko zjada. ![]() Mam tylko taką fotkę z ostatniej robótki: ![]() Z tego co wiem są 2 szkoły: Jedna mówi aby lutować zagniecione końcówki a druga aby nie ruszać. Ja zostawiam tylko zagniecione bo podczas lutowania linka miedziana robi się sztywna i może się łatwiej ukręcić przy wtyczce. No i mniej pierdzielenia, bo nie trzeba lutować ![]() Co do kosteczek, ładne kosteczki ![]() Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Czarowniku, oczywiście mam zaciskarkę - tylko nieco prostszą. Nie zaciskałbym tego kombinerkami
![]() Z tymi supersealami to jest tak że jak mam dobry dzień to każda jedna mi wychodzi idealnie, a zdarzały się po 6szt 8 pin, a innego każdą spier..... I nie mam tak z żadnymi innymi ![]() Fakt faktem - nigdy nie robiłem w kablach tak dużo na raz jak teraz ![]() ![]() Pozdrawiam zimny ps. co do lutowania i zaciskania mam też swoje przemyślenia (robię trochę tak trochę tak, zależnie od sytuacji) - chętnie też się podzielę ale chwilowo robota, ta codzienna zawodowa czeka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 6 godz 49 s
|
![]()
Może tu ktoś poda namiary na jakiś dobry komplet do zaciskania ?
Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2015
Miasto: Maków Podhalański
Motocykl: XRV750->XR400
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 17 godz 56 min 37 s
|
![]()
Hehe, kombinierkami też kiedyś zaciskałem. Najgorszy koszmar
![]() Z tą zaciskarką u mnie też czasem źle blaszka się wygnie, nie ma tak że 100% zaciśnięć jest idealnych. Czasami mam problem z tymi płaskimi złączkami 6,3mm jak są z grubej blachy. Pierwsze delikatnie zagniatam kombinierkami a dopiero potem zaciskarką jak jestem pewny że blaszka dobrze się zawinie. Może i mógłbym od razu cisnąć na hama ale nie chciałbym uszkodzić zaciskarki. Z "normalnymi" 6,3mm nie ma problemu. Znalazłem te moje u chinola, tylko już drożej i bez dostawy kurierem z czech w 3 dni https://a.aliexpress.com/_Ezw4OCh Link z historii zakupów już nieaktualny, ale ten zestaw wyglada na taki sam. Jakość dla mnie jest całkiem ok. Jakaś wypasiona firmowa zaciskarka to i pewnie tysiaka będzie kosztować ![]() Dobra, ja już tematu nie zaśmiecam. Ale będę obserwować ![]() Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2012
Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
![]() Online: 3 miesiące 4 tygodni 13 godz 43 min 33 s
|
![]()
Zimny ja mam coś takiego i konektory z tych wtyczek co pokazałeś też robi.
https://allegro.pl/oferta/zaciskarka...21a14291fbf951 Poprawka ja mam dokładnie yato 2300 https://toya24.pl/product-pol-100063...5-6-0-mm2.html
![]() |
#48 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Dzięki, w kwestiach zaciskarek to wiem już co i jak. Ja jednak stosuję czasem swoje patenty, i tak np kable 1mm pojedyncze zaciskam tak - przy czym odisolowana część jest podwinięta i idzie także pod tą część która zwykle zaciska samą izolację. Chodzi o to że nawet przy mocnym zaciśnięciu cienki kabel nie jest solidnie dociśnięty w większym konektorze. Z lutowaniem tego - różnie. Np. jak mam 4 kable do jednego konektora 6,3 to w ogóle tego nie zaciskam tylko solidnie lutuję. Więcej zabawy ale jakoś taka pewność większa. Ze sztywnieniem przewodów - tak, to istotna sprawa, zależy też od czasu grzania (krócej lepiej)
![]() Wróćmy jednak do tematu przewodniego... ![]() Tadzik, Vidon - poooszło, nadane w paczkomacie. Koledzy którzy dziś otrzymają będę wdzięczny za info czy pierdolniczki się podobają ![]() Z edycji 1 zostały mi do zrobienia 3 szt: - CzarnyEZG - marekox TCP - Bałtrok (wysyłka zgodnie z prośbą po 15.02) Pozdrawiam zimny Ostatnio edytowane przez zimny : 10.02.2023 o 12:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
blink
![]() |
![]()
Odebrałem dziś swoją sztukę. Jakość wykonania na najwyższym poziomie. Montaż być może już jutro ale i tak polecam.
![]() |
#50 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Dzięki bardzo Łukasz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
obroty na ssaniu jak jest zimny silnik | R2D2 | Uklad paliwowy i wydechowy | 14 | 07.04.2009 17:58 |