![]() |
#141 |
![]() |
![]()
Fajny filmik z Dalsibba o której wspominałem na poprzedniej stronie
https://www.facebook.com/share/r/kihV4R2EXqZzgov5/
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
![]() |
![]()
Dzis dla odmiany wspomne o smakach Norwegii. To ze losos i ogolnie ryby oraz owoce morza to rzecz oczywista jednak pewnie ne wsztyscy wiedza ze jada sie tu tez bardzo duzo baraniny i jagnieciny. Zarowno na swieta jak i na codzien sporo osob wybiera te miesa i przygotowuje na rozne sposoby.
Wspominam o tym bo w weekend przygotowywalem domowe swoje ''lammelår'' ktore jest przebysznym przysmakiem zarowno do komsumpcj samodzielenej ale mi najlepiej smakuje z %. Swietna zagryzka zarowno do piwka jak i ksiezycowki. W styczniu udalo mi sie zakupic w dobrej cenie wiec zamarynowalem w soli , polezaly sobie tak ponad tydzien nastepnie przeszlismy do suszenia, wczoraj zostaly uwedzone na zimna, odpoczna sobie z tydzien moze dwa i zostana zapakowane prozniowo. Po wakacjach mysle ze podejme pierwsza probe konsumpcji. Tak przygotowana noga moze lezec w temperaturach pokojowych dlugoooo. Po okolo roku jest najlepsza lecz nie zawsze uda sie jej doczekac ![]() PXL_20240413_070019224.jpg PXL_20240413_082728009.MP.jpg PXL_20240413_133043705.MP.jpg PXL_20240414_112848769.MP.jpg Bedac w N warto zasmakowac regionalnych przysmakow, wbrew powszechnej opini ma sporo do zaoferowania. Sezon w N już za chwilę się zacznie FB_IMG_1713176267074.jpg
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 Ostatnio edytowane przez Dubel : 15.04.2024 o 13:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
![]() |
![]()
Ostatnie 5 postow i 10 dni to moj monolog, jest sens go ciagnac to dalej? Czy to co pokazuje jest interesujace?
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
![]() |
![]()
Jest jest.
To, ze nie komentujemy, nie oznacza, że nikt nie czyta. Po prostu wrzutki w stylu "jakie to fajne" mogłyby zadziałać zniechęcająco.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
![]() |
![]()
Dubel , pisz proszę, bo mnie, a pewnie i wielu na tym forum, ten temat interesuje. Tym bardziej, że mamy wiadomości z pierwszej ręki od Czarnucha a nie usłyszane na cioci imieninach od wujka, który kogoś zna, kto był w kiedyś w Norwegii.
Mnie na przykład drapie jak tam jest z pogodą? Czy jest jakiś czas w roku, że jak tam pojadę to mi nie będzie kapać na łeb przez cały pobyt? |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Michał
![]() |
![]()
ja też czytam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
![]() |
![]()
Monolog, który będzie inspiracją dla tych, co nie byli
![]() ![]() Kilkanaście lat temu jeździłem tam po rybę aż do Morza Barentsa. Dużo nie zabrakło, abym tam się osiedlił. Dla kogoś kto lubi spokój i obcowanie z surową naturą to kraj niemal idealny. ALE zima potrafi dać w kość. |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 4 miesiące 3 dni 7 godz 46 min 4 s
|
![]()
Czyta się, zagląda
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Kontynuować, bo się czyta i temat uspokaja nastroje na FAT, Dubel
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Sulejówek
Motocykl: Fiddle
![]() Online: 6 miesiące 2 tygodni 3 dni 4 godz 31 min 29 s
|
![]()
również czytam i oglądam (super) zdjęcia. Tak trzymaj!
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Coś na deszcz czyli mała, długa podroż z Krakowa nad morze | Dunia | Kwestie różne, ale podróżne. | 12 | 15.05.2013 07:19 |
Wyjazd do Rumuni-nieudana misja,lekcja zyciowa | betu | Kwestie różne, ale podróżne. | 36 | 24.07.2012 10:05 |