|
Dział Producentów i Dostawców Zarabiasz na życie w branży motocyklowej? Tutaj zareklamuj swój produkt. |
Zobacz wyniki ankiety: Czy regulamin jest sprawiedliwy | |||
Tak | 10 | 23.26% | |
Nie | 12 | 27.91% | |
Potrzebna korekta | 21 | 48.84% | |
Głosujących: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
18.02.2010, 00:55 | #11 |
Miasto: Warszawka
Motocykl: RD07a
Przebieg: 66666
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 21 godz 47 min 41 s
|
Nie chcę się mondralować, ale jak się pierwszy raz logowałm na forum to dostałem list od Madejskiego, powiedział mi kim jest i o co prosi. Zostałem też poinformowany, że jak nie wpłace to nic się nie zmieni, ale fajnie byłoby gdybym jednak wniósł jakąś cegiełke. To jakie mam priorytety i czy wole forum czy piwo to moja sprawa. Ale to nie powód aby opluwać kogoś kto ma inne zdanie. Jak wchodze do knajpy i coś zamawiam, to za to płacę. Jak mi nie pasowało to najwyżej nie wróce tam więcej. Wiem, że każdy ma swoje problemy, ale 30 zł to nie jest kwota od której świat mi się zawali. Zwłasza, że zatankowanie AT kosztuje co najmniej dwa razy tyle. Jak ktoś słusznie zauważył informacje na forum też mają swoją wartość. Są napewno różne metody działania można forum rozwijać i poszeżać, ale to zwiększa wymagania , co za tym idzie rosną koszty. Można tez ograniczyć ruch i dostępność. Pewnie wtedy da się utrzymać serwer wirtualny. Pytanie jak długo można ograniczać i co. Wprowadzimy dostępność na zmiany a może zaczniemy rezygnowac z poszczególnych dzialów. To jest sprawa otwarta. Pewnie trzeba by było wiedzy Ramiresa aby to ocenić. Wiem że Rami już wycinał jakies sprawy gdy pierwszy raz zawitał do nas 503. Pytanie na jak długo tego starczy. Musimy pamiętać, że zawartość forum cały czas rośnie. Przecież nie kasujemy starych tematów. Nigdy nie wiadomo kiedy mogą się przydać. Jak widac ruch na forum rośnie, a składkowiczów ubywa. Może wolą piwo. To co jednemu odpowiada może urągać drugiemu. Nie ma idealnej metody. Ideą założycieli forum był bezpłatny dostęp i dobrowolność wpłat oraz brak zewnętrznych reklam. Zwrócono się do dostawców i producentów czy nie chcieliby płacić wyższej składki w zamian za to, że będa mieli swe ogłoszenia w tym dziale. Z tego co wiem wyrazili na to zgodę. Sprawa wydaje mi się prosta. Pasuje mi to korzystam. Jeśli uważam, że mi się nieopłaca mówię nie i robie po swojemu. Może jestem naiwny, ale tak bym postapił gdyby mnie spytano. Jak widać niektórzy się obużją, że Madejski się zwraca i przypomina o składce, Potraktujmy to jako przypominajke. Nie ma o co się oburzać. Z drugiej strony gdybym opłacił nikt nie musiałby mi przypominać. Są też tacy co obużają się że ktoś proponuje jakieś rozwiązania, są tez tacy którzy narzekają na brak kultury i zanik atmosfery. Pamiętajmy jednak, że atmosferę tworzymi sami własnymi wypowiedziami i działaniami. Skoro przybyło nam uczestników to i składek powinno nam przybyć. Jest jednak odwrotnie. Mieliśmy kiedyś na akcje koszulkowe, a teraz nawet te pieniądze przeznaczamy na bierzące opłaty. Wyjście z dziurą w budrzecie nie jest najlepsze, bo co będzie jak operator wyłączy nam serwer za niezapłacony rachunek. Nawet nie będziemy mogli się zkrzyknąć na zapłate bo jak? Myślę, że skoro powstał dym to da się zniego rozpalić ogień i tylko od nas samych zależy czy powstanie z niego ognisko wokół którego zbierze się krąg przyjaciół których ono ogrzeje czy spali się wszystko. Bardzo dziękuję Pałeł i Rambo za ruszenie tematu i oby ogień nam wszyskim dobrze służył. Niech to nam pozwoli zwiększyć odpowiedzialność członków forum za jego losy. A może czas zrewidowac poglądy założycieli i ograniczyć dostęp do najfajniejszych części forum. Może nie warto inwestować w tych którym na forum nie zależy i żal im na własną zabawę/pasję/wiedzę kilkudziesięciu złotych.