![]() |
|
Rama, zawieszenia, napęd Montaż i demontaż łańcucha, zębatek, zawieszenia przedniego i tylniego, centralki i bocznej podstawki, wahacza z ułożyskowaniem. Numery ram, kierownice, rodzaje łancuchów, podnóżki, półki. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() |
![]()
nie bierz tego zbyt osobiście do siebie
![]() różnica podstawowa WP Extreme 50 jest taka, że to zwykły klasyczny zawias. Nowsze to już Upside Down. Nie wiem czy to lepsze czy nie. Jak dla mnie Extreme wygląda /tylko o visus tu chodzi/ o wiele lepiej przy adaptowaniu go do klasycznych konstrukcji typu moja XL czy choćby AT. to oczywiście moje zdanie i można pomyśleć, że jestem nieteges. druga ważna różnica jest taka, że jedna laga odpowiada za tłumienie dobicia a druga za odbicie. ten fakt powoduje moment gnący na osi koła - póki wszystko jest nowe i ciasne jest OK. ale jakiekolwiek luzy* niestety będą powodowały przestawienie płaszczyzny koła przy pracy zawieszenia. pod tym względem lepsze jest jednak zawieszenie USD nawet i stare, gdzie każda laga z osobna ma regulację Comp i Reb. tyle ode mnie na ile wiem. zdravim matjas p.s. *inna rzecz jest taka, że zanim do tych luzów dojdzie to Paaaaanie. jakościowo to jest pierwyj sort nawet te stare WP50Extreme.
'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa Ostatnio edytowane przez matjas : 28.09.2010 o 00:10 |
![]() |
![]() |