![]() |
#1 |
outsider
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rumia
Motocykl: drz
![]() Online: 2 tygodni 9 godz 18 min 7 s
|
![]()
Niestety planowany wcześniej wymarzony dłuższy (ok. 3 m-cy) wyjazd do Indii i Nepalu drogą południową nie wypalił w tym roku (m.in. z braku chętnego towarzysza), więc trzeba wprowadzić plan B, bo inaczej skończę w psychiatryku.
Najchętniej 2 lata dookoła świata, ale to może innym razem… ![]() Zdobyłem się rzucić pracę dla dłuższego wyjazdu i jadę tak długo jak starczy mi oszczędności, a niestety do bogatych nie należę… ![]() Tym nieodpowiedzialnym ruchem zyskałem brak ścisłego ograniczenia czasowego, czyli w końcu bez pośpiechu, ale oczywiście niskobudżetowo. Przy tak krótkim czasie na przygotowanie pozostał tylko spontan (to lubię najbardziej ![]() Plan: pętla wokół Bałtyku (Dania-Szwecja-Norwegia-Finlandia-Estonia-Łotwa-Litwa) Kaukaz, trochę Arabów i Bałkany w części jeszcze nie odwiedzanej (Ukraina-Mołdawia-Gruzja-Armenia-Azerbejdżan-Turcja-Syria-Bułgaria-Serbia-Macedonia-Albania-Czarnogóra-Chorwacja-Słowenia) a po planowanej wygranej w totka dzida do Maroka ![]() Drugi, najważniejszy etap wyprawy, czyli (prawie) dookoła M.Czarnego jedziemy we dwójkę z Gajronem (AT), z którym razem już podróżowaliśmy w zeszłym roku. Nigdy nie chciało mi się robić opisów po zakończonej wyprawie, wobec tego postanowiłem tym razem pisać w trakcie (zobaczymy co z tego wyjdzie, bo niestety moje pióro jest chyba z ołowiu ![]() http://planb.blox.pl Niestety nie było czasu na przygotowanie się w zakresie szczegółowej trasy i listy miejsc do odwiedzenia, więc za wszystkie cenne uwagi będę bardzo wdzięczny (również w trakcie wyjazdu). Do zobaczenia na trasie… ![]() P.S. Dla zachowania akcentu afrykańskiego po mojej stronie dodam, że miałem jechać już na afri, ale kasa idzie na wyjazd ![]() ![]()
"Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach" Ostatnio edytowane przez kiub : 04.08.2008 o 22:34 |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
RMF Marocco Challange 2011 - Asia gna przed siebie | Ola | Lejdis | 11 | 02.11.2011 17:30 |
Jak rozśmieszyć Boga, czyli wakacyjnej wyprawy plan. Zakarpacie '11 | hans | Trochę dalej | 19 | 20.09.2011 08:52 |
Przed siebie, na 6-7 dni (02.07-08.07) | Neno | Umawianie i propozycje wyjazdów | 3 | 30.06.2010 11:29 |