Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Uklad paliwowy i wydechowy

Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 24.04.2012, 15:05   #11
Kudłaty91

Miasto: Radom
Motocykl: RD04, RD07, Tramp, EXC 450
Kudłaty91 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 5 dni 20 godz 1 min 44 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał jaro Zobacz post
[/COLOR]
Jeśli jest tak jak piszesz to zacznij od wywalenia filtra paliwa.Kiedyś miałem taki przypadek:motocykl tracił moc i po jakimś czasie zgasł typowe objawy braku paliwa.Po sprawdzeniu dopływu do pompy na otwartym wężyku paliwo leciało więc myślałem że jest ok tylko pompa padła.Podłączyłem na krótko(grawitacyjnie) pomijając pompę,jednak po chwili przestawało płynąć co było trudne do stwierdzenia na drodze,lub płynęła tylko maleńka stróżka co powodowało pracę tylko jednego cylindra na bardzo niskich obrotach. Spróbuj podpiąć pompę bez filtra na próbę.
powodzenia

hmm filtr zakładałem nowy więc wątpię żeby to była wina filtra. Ale czemu nie? sprawdzę i to. Dzięki!

Cytat:
Napisał Faraon Zobacz post
Kudłaty, jeszcze jedna rzecz - jeśli bedziesz dobierał się do samej pompy, to zwróć uwagę na śrubkę mocującą plastikową pokrywkę. Kiedyś miałem tak, że była za długa albo za mocno wkręcona i niemal dotykała do cewki wewnatrz obudowy, zwierając cały ten divajs. Końcówka śrubki lub cewka widoczna przez otwór w metalowej obudowie, w którą się ją wkręca, będą miały ślady piorunów. Wtedy przypiłuj śrubkę i dodatkowo wciśnij jakiś silikon w otwór co by się odizolować

I na to zwrócę uwagę! Dzięki!

Ostatnio edytowane przez Dzieju : 25.04.2012 o 01:08
Kudłaty91 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania