Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 11.06.2012, 15:28   #37
ArturS

ArturS's Avatar

Miasto: Zabrze
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x14tys
Galeria: Zdjęcia
ArturS jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 23 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Bartas Zobacz post
Niezbyt orientuję się jakie potencjometry do tego dobrać, gdyby ktoś znający się bardziej na elektronice pomógł dopasować coś, zapraszam na PW.
Wg schematu są tam dwa potencjometry: 50k i 100k. Ten mniejszy jest od czasu wyłączenia - ja dałem na maksa (co 60s.) i zostawiłem w spokoju. Drugi od czasu załączenia (0.5-8s) i ten u siebie wypuściłem na zewnątrz. Zakładam, że jeśli dać zamiast niego 50k, to zakres regulacji zmniejszy się do 0.5-4s, choć elektronikiem nie jestem i hgw czy nie zadziałałoby to w drugą stronę, czyli 4-8s Wolałem nie mieszać. W każdym razie nie widzę potrzeby plucia olejem przez 8s chyba, że dysza będzie o dużo mniejszym przekroju - znajomy wsadził w końcówkę jakąś dużą igłę i ponoć się sprawdza.
ArturS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania