Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 24.09.2008, 00:47   #11
ltd454

ltd454's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Białystok
Motocykl: RD03
Przebieg: 116.000
ltd454 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 16 godz 27 min 57 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał SzymonBBI Zobacz post
Ja zrobiłem to za około 30zł i sprawdził się najpierw w mojej DR 650 a w tym roku u Darka na wyprawie do stanów. Więc po co przepłacać...?
Potwierdzam. Szymonowy scot to świetna rzecz. Ma jedną dyszę ale olej i tak rozprowadza na cały łańcuch. Ja to miałem zamontowane (elektrozawór) w RD03 pod lewym boczkiem zaraz przy schowku na gumki Elektrozawór podpięty jest pod tylną postojówkę. Baniak z olejem od C360 przykrecony do bagażnika. Baniak jest OK ale Nakrętka jest z gównianego plastiku i często pęka. Wszystko poprowadzone do podnóżka pasażera a tam regulacja kapania maleńkim zaworkiem ( przy jeździe z pasażerem trzeba poszukać lepszego miejsca) i po wahaczu puszczony miedziany przewód hamulcowy od nie wiem czego ( Szymon od czego ) do zębatki zakończony plastkową dyszą.
Obsługa tego cuda to jedynie sprawdzanie dyszy czy nie zapchana (mi się nigdy nie zapchała),sprawdzanie czy kapie na łańcuch, dolewanie oleju i ewentualna regulacja kapania.
Na 16tyś km poszło mi ok. 1l. niezawodnego oleju jedynie słusznej marki HIPOL i łańcuch był zawsze mokry.
ltd454 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania