|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
19.09.2012, 22:47 | #1 |
Miasto: Piastów
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
Online: 4 dni 2 godz 21 min 36 s
|
Afryka Zachodnia - marzec/kwiecień 2013
Siemka,
planuję podróż do Afryki Zachodniej i wstępny plan jest taki żeby dojechać do Kamerunu. Start - najwcześniej jak można w marcu 2013. Wszystko zależy od tego, kiedy puszczą mrozy zimowe. Szukam kompanów zainteresowanych tym kierunkiem lub ekipy, do której mógłbym się dołączyć. Trasa, kraje i miejsca są do uzgodnienia. Myślę, że podróż może potrwać 3-4 tygodnie. Zakładam, że większość wiz będę się starał zorganizować w PL, żeby nie tracić czasu. Odległość to około 10 tys. km z czego 3600 km to Europa. Po dotarciu do Kamerunu rozpatruję różne koncepcje na plan dalszy podróży: I. Jeśli podróż będzie sprawnie przebiegała i będzie można zmieścić się w czasie max. do 5 tygodni to powrót do PL zmodyfikowaną trasą. II. Zbunkrowanie motka na jakiś czas (miesiąc, może dwa) powrót samolotem PL, ogarnięcie zawodowych tematów, powrót do Kamerunu i jazda z powrotem inną trasą. Czas powrotu jest ważny, żeby nie załapać się na porę deszczową, a upały w maju czy czerwcu mi nie przeszkadzają. III. Jeśli Afryka mi przypasi to zbunkrowanie motka na jakiś czas (miesiąc, może dwa) powrót samolotem PL, ogarnięcie zawodowych tematów, powrót do Kamerunu i jazda dalej. Najchętniej poszukałbym jakiejś opcji przerzucenia motka do Etiopii, Kenii, Ugandy i jechałbym dalej do RPA. W grę wchodzi też Afryka Wschodnia. Jak ktoś ma jakiś pomysł na ten kontynent to poproszę o info. Jeżeli macie jakieś porady, spostrzeżenia odnośnie trasy to również poproszę o info. Pozdrawiam Piast
|
|