|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
18.09.2014, 07:58 | #1 |
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 46 min 22 s
|
Zaworki iglicowe do RD07
Hej!
Chciałem wymienić zaworki w swojej AT, na rynku są tourmax czyli powinno to być to samo do oryginał, jakieś tajwańskie, których nawet nie biorę pod uwagę oraz oryginały, jako że org. to spora kasa kupiłem tourmax efekty są takie, że, na oryginałach mam wysokość pływaka 13,7 a po założeniu tourmax 14,6 i jak wiadomo poziomu w AT nie da się wyregulować więc o co chodzi? tourmax nie produkuje tych zaworów, tylko bierze je od producenta gaźników więc raczej nie może to być bubel produkcyjny mogę przypuszczać tylko, że jest to zamierzone ponieważ oryginalne zaworki bez problemu wytrzymają ze 100.000km, a po takim przebiegu jest już jakieś zużycie rozpylacza iglicy co powoduje wzbogacenie mieszanki a obniżenie poziomu o 1mm w efekcie to niweluje, tylko w takim przypadku powinna być jakaś informacja bo poziom nie jest zgodny z serwisówką zastanawiam się czy nie spiłować końcóki zaworka tak aby uzyskać właściwy poziom pływaka, czy ktoś miał podobną sytuację z tymi zaworkami |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|