|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
09.03.2016, 14:39 | #1 |
Miasto: Kraków
Motocykl: CRF1000D
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 tydzień 3 dni 15 godz 39 min 44 s
|
Pytanie do znających Europę :)
Jak wiecie, na Afrykę przesiadłem się z HD. Mając jeszcze poprzedni motocykl zapisałem się na European Posse Ride. Byłem na poprzedniej edycji, poznałem super ludzi i całkiem niezłe trasy w Niemczech, Francji i Hiszpanii. Dlatego bez namysłu zaklepałem miejsce w 2016 roku. W międzyczasie nastąpiła zmiana moto. Tym razem będę się „trochę” wyróżniał w towarzystwie (impreza stricte harleyowa). Już poprzednio tempo na górskich odcinkach było dla mnie zbyt niskie - sportster, którym jeździłem, jest całkiem zwinny jak na Harleya i jazda w większej grupie toczących się majestatycznie krążowników była lekko uciążliwa Teraz to będzie masakra, więc coraz poważniej zastanawiam się nad urwaniem się peletonowi - będą roadbooki, więc spokojnie mogę nawigować po trasie przewidzianej przez organizatorów, ale może znacie jakieś ciekawe i nadające się dla Afryki „odcinki specjalne”? Poniżej wrzucam listę miast, w których przewidziane są noclegi i daje to pojęcie o ogólnej trasie i obszarze zainteresowania Dodatkowo, może coś znacie na trasie Kraków-Amsterdam, Wenecja-Kraków (nie licząc przełęczy alpejskich , bo wracać chyba będę na około, żeby parę zaliczyć). Z góry dzięki za podpowiedzi.
Amsterdam Brema Esbjerg Hirtshals Oslo Goteborg Copenhaga Międzyzdroje Cottbus Bratsyława Kransjka Gora Wenecja |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|