Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > NAT - Nowa (przyszła) Królowa > CRF 1000 L

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 29.03.2016, 15:03   #11
Arkan

Arkan's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: XT660Z, HSQ701
Arkan jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 6 dni 22 min 18 s
Domyślnie

Większość niestety kupuje ten motocykl ze złych powodów - myślę, że 9 na 10, i z tego potem się biorą rożne dziwne opowieści.
Część kupuje ten motor bo wyczytali w niemieckich (ale i amerykańskich) tytułach, że jest "top of the top" i muszą go mieć. To nic, że w życiu nie zjechali z asfaltu, że mają 170cm wzrostu i ledwo w GSA sięgają nogami do podnóżków, ale mają też wizytówkę prezesa i HD stojące w garażu, więc nie ma innej opcji. Byłem kiedyś na wyjeździe z jednym człowiekiem, który kupił sobie GS1200 i wywalał się 7-8 razy dziennie podczas każdego parkowania i zawracania na leśnych parkingach itp. Musiałem mu ten motor podnosić, bo chłop był wielkości Woody Alena i niezbyt mu to szło. Przez cały czas tłumaczył mi, że sprzęt jest skrojony na jego potrzeby i jakiekolwiek próby wytłumaczenia mu, że w końcu zrobi sobie krzywdę były skazane na niepowodzenie. W końcu ostatniego dnia podczas próby parkowania wpadł do rowu melioracyjnego, walnął punktowo w metalowy słupek, wbił osłonę cylindra w pokrywę cylindra i stwierdził, że w życiu nie widział tak złej jakości odlewów i sprzedaje ten złom.
Druga grupa to są "prawdziwi twardziele". Ch...j że moto waży 260 kg, ale każdy prawdziwy facet wie, że liściem to byle piz...a potrafi, ale tylko prawdziwy rider potrafi ogarnąć takiego bydlaka...no, i potem są połamane różne dziwne elementy, które w normalnej eksploatacji powinny pozostać na swoim miejscu.
Trzecia (niestety mam wrażenie, że najmniejsza) grupa to Ci, którzy wiedza do czego służy GS12 (nie mylić z tym do czego jest reklamowany przez BMW). Służy do jazdy turystycznej z opcją przejazdu przez teren jeśli takowy się trafi. Mocny dół boxera powoduje, że nie trzeba odkręcać i zap...alać. GS12 nie służy do wypadów na poligon, czy topienia w bagienku. Służy do tego, że jak nam się taki poligon przytrafi po drodze, to damy radę go pokonać i jechać dalej nasza drogą. Tak używany, ma dużo więcej zalet niż wad.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania