![]() |
|
Gadżety / wyposażenie Dodatki, które możesz zamontować. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2016
Miasto: TAK
Motocykl: CRF1000L GS1200adv
Przebieg: jest
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 2 godz 28 min 5 s
|
![]()
Jak sam chcesz zakładać to tylko 3M ventureshield połysk.
Jak wcześniej pisałem jest "gruba" (20 mikronów) dla niewprawionej ręki bezpieczniej. Dobrze zaopatrzyć się w tzw. raklę (rakla) do aplikacji folii. Są różnej twardości. Tu raczej średniaka lub miękką - warto dopytać. Ja używałem czarnej. Z ciekawości wziąłem paczkę cieńkich LM (nierozpakowaną) i też "działało" ![]() Ściąganie 3M ventureshield najlepiej wychodzi z pomocą opalarki ustawionej na 70-80 stopni lub suszarki do włosów. Wychodzi bez szkody dla powierzchni. Kurcze pitolony zbiornik, ze względu na "garba" robiłem dwa razy - nauka czasami boli ![]() Ta folia, jak się zrobią ryski, po lekkim podgrzaniu wraca do idealnego stanu. Folię można niechcący trochę porysować podczas aplikacji jak zewnętrzna powierzchnia jest sucha. Dla zainteresowanych folia jest trzywarstwowa - przezroczysta warstwa ochronna - folia podstawowa - podłoże. Ktoś wcześniej pisał, że na lampach na krawędzi folia odstawała. Pod koniec procesu aplikacji takie coś można "docisnąć", gładząc kilkakrotnie palcem lub spodem dłoni w stronę krawędzi. Należy pamiętać aby robić to z dużym wyczuciem, ostrożnie. Moim zdaniem warto przed zabawą wziąć kawałek folii, np. taki 10x10 cm i potrenować na różnych kształtach - założyć - odkleić, mocząc od spodu (nie zostają ślady po łapach, i znowu przykleić i tak parę razy - zobaczyć jak ta folia się zachowuje podczas aplikacji, ile i do kiedy można ją podnosić, przesuwać, jak zarobić krawędź, zrozumieć jak to działa. Treningowo taki kawałek można zakładać i zakładać.
Umiejętność prawidłowej oceny przychodzi z doświadczeniem. Niestety doświadczenia przybywa w wyniku niewłaściwej oceny Ostatnio edytowane przez VIPER : 21.04.2017 o 16:04 |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Szyba turystyczna jaka? | LegacySVX | Wszystko dla Afryki | 40 | 17.06.2022 23:06 |
jaka szyba turystyczna i gmole do RDO7a ?? | wojtalek | Wszystko dla Afryki | 8 | 02.04.2014 21:56 |
Szyba MGG - jaką kupić? | robal1987 | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 65 | 08.09.2011 23:52 |