|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
21.11.2017, 09:12 | #11 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 5 dni 3 godz 8 min 21 s
|
Osobiście dla mnie najbardziej interesujące są stosunki międzyludzkie , ale nie gardzę naturą . Tylko trzeba wziąć pod uwagę lokalne uwarunkowania . 8 -10 dni to dużo i mało jednocześnie . Atrakcje typu Red Canion wymagają czasu , po pierwsze aby tam dojechać , położenie obok Eilatu ułatwia lub utrudnia sprawę . Jak już jesteśmy na miejscu to idziemy na spacer i tutaj od nas zależy czy będzie to godzina lub kilka godzin . Red Canion gdy tam trafiłem był odwiedzany przez kilka wycieczek ludzie są w różnych wieku o różnej sprawności a poruszamy się wewnątrz kanionu , sprawę ułatwiają klamry . Dobre buty i woda to podstawa . Namiot świetna sprawa , jak ktoś lubi, można się rozbijać tam gdzie są parki narodowe , ale infrastruktura ogranicza się przeważnie do placu na namioty . Wymienione atrakcje przez kolegę Mirmiła są z gatunku trzeba zobaczyć , bo trzeba , ale mam na ich temat swoje prywatne zdanie . Są stworzone głównie na potrzeby turystyki wewnętrznej a głównym sztandarowym produktem jest INT szlak biegnący przez cały Izrael który łączy wszystkie możliwe atrakcje na piechotę. Gdy na takim polu namiotowym spotkamy grupę młodzieży to po przywitaniu , przeważnie ugoszczą , w zależności od wieku owej młodzieży będą mniej lub bardziej wścibskie . Ja obiecałem odwiedzić taką jedną szkołę i wypada mi to zrobić . Przeważnie jednak najbardziej rozmowni są ich opiekunowie . Jeszcze jedno , stan atrakcji szczególnie tych związanych z wodą zależy od pogody . Jezioro Kineret obecnie jest mocno cofnięte a w wodospadach jest mało wody . Warto wykupić taki bilet wstępu do parków , są różne opcje sześć , dziewięć wstępów , pewnie i jest nielimitowany , można kupić online lub w pierwszym parku do którego trafimy wybrać potrzebną opcję . Teraz w Izraelu zaczyna się zima i może więcej padać , ale dotyczy to głównie północy i terenów wokół Jerozolimy która jest w górach . Gdy wracałem teraz do domu spotkałem cyklistów ale byli z gatunku hard . Mieli kupione rowery po 100, 150 pln i więcej czasu je pchali i naprawiali niż jeździli , na koniec porzucili je na miejscu . Jak ktoś lubi to jest wiele miejsc do jazdy rowerami
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |