![]() |
|
Gadżety / wyposażenie Dodatki, które możesz zamontować. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
No hej! Ostatnio zakupiłem zestaw dźwigni od ZETA. Od zmiany biegów i hamulca tylnego.
Hamulec wypas, składa się do środka, co ma zapewnić niełamalność (tia, zobaczymy) ![]() Zmiana biegów: Bardzo wygodna, wszystko cacy... ALE, mea culpa, kto by czytał instrukcję montażu dźwigni zmiany biegów, bo litości :P No na pewno nie ja ![]() Zamontowałem więc w takim stanie jak wyjąłem z pudełka, czyli tak: ![]() No i byłem bardzo zadowolony z efektu ![]() Przez pierwsze 20 minut. Bo gdy dojechałem do pierwszych świateł, zorientowałem się że coś jest nie tak... ![]() Tiaaa, moja śliczna nowiutka końcówka zmiany biegów wybrała wolność ![]() No nie powiem, wkurzyłem się srogo. Zacząłem szukać i patrzę a tam jak wół w instrukcji: "Końcówka jest na mimośrodzie, żeby można ją było ustawić pod stopę/buta w idealnej pozycji. Potem należy śrubę potraktowaną Loctite, dokręcić." No mądry Polak po szkodzie. MEFO Polska, 30pln, w rękach miałem część w mniej niż 24h, polecam. Ale bardziej polecam nie gubić ![]()
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Dluzsza dzwignia zmiany biegow? | teddy-boy | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 8 | 03.11.2014 22:22 |
dłuższa dźwignia zmiany biegów | JoseLoco | Wszystko dla Afryki | 2 | 20.03.2014 17:26 |
Dzwignia zmiany biegow Touratech | teka | Wszystko dla Afryki | 9 | 14.10.2009 00:29 |