|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.07.2020, 16:30 | #9 |
Ajde Jano
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 9 miesiące 6 dni 2 godz 30 min 26 s
|
Tak mnie uczyli. Z tego powodu stosuje się (chyba wszędzie) takie kapturki z gumowym oringiem(uszczelką w środku). Trafia do mnie tłumaczenie że podczas jazdy na mechanizm wentylka działa siła odśrodkowa i może od podczas jazdy się cofnąć, co gdyby kapturek nie miał owej gumki mogłoby powodować ucieczkę powietrza. Podczas takiej jazdy im mniej powietrza tym bardzie grzeje się guma która, to nie podlega raczej dyskusji, będzie podnosić ciśnienie w oponie niejako przyspieszając ucieczkę nawet tych resztek co nam jeszcze w oponie zostały. Gdy w Jordanii sprawdziłem ciśnienie w przednim kole było tam tylko 0,5 atm. Dodatkowo miałem założone garminowskie TPMS i on wymaga dokręcenia, bo niedokręcony będzie upuszczał powietrze sam z siebie.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|